Als RSS opeens onzichtbaar wordt…

 Gepubliceerd door om 16:09  Tools
okt 272006
 

Aaargh, ik kon maar niet ontdekken waarom ik helemaal niets te zien kreeg als ik hier op het weblog op de RSS-icoontjes klikte. Omdat ik op de EduKast-website iets had gewijzigd in de .htacces file (die ook de koppeling met Feedburner regelt) had ik daar al problemen gehad met de feed, maar dat kon het hier niet verklaren.
In Internet Explorer bleken de feeds wél zichtbaar, maar hier in Firefox 2.0 leek het alsof er helemaal niets gebeurde….. :-(
Totdat ik zag dat onder in het scherm Sharpreader heel bescheiden even knipperde om aan te geven dat Firefox er voor gezorgd had dat de feed waarop ik geklikt had doorgestuurd werd naar mijn RSS-lezer naar keuze (in dit geval Sharpreader dus). Ik was er zo aan gewend dat ik bij mijn RSS-feeds een door Feedburner opgemaakte pagina te zien kreeg dat ik helemaal vergeten was dat ik dat inderdaad zelf zo ingesteld had. Ik voel me net zo iemand die aan de voorkant van een moderne auto staat op zoek naar de zwengel om de motor aan te zwengelen (in plaats van in te stappen en gewoon de sleutel om te draaien).
Overigens, waar het bescheiden knipperen nou precies aan gelegen heeft weet ik niet, want toen ik het zojuist weer probeerde kwam Sharpreader heel prominent naar de voorgrond mét de geladen feed.

 Reacties uitgeschakeld voor Als RSS opeens onzichtbaar wordt…  Tags:

Interview met Rob Abel – CEO van IMS

 Gepubliceerd door om 00:24  SURF
okt 272006
 

Mocht je na het bericht over de IMS Kwartaalbijeenkomst en Learning Design Summit meer willen weten over het IMS Global Learning Consortium, dan kun je dan kun je natuurlijk op de website kijken, maar je kunt ook naar dit interview met Rob Abel, CEO van IMS luisteren. Hij legt uit wat IMS doet op een (vind ik) niet technische manier.

audio directe link naar het interview   (26 minuten en 22 seconden)

Rob is er uiteraard in Heerlen ook bij.

 Reacties uitgeschakeld voor Interview met Rob Abel – CEO van IMS  Tags:

PocketSharp MT

 Gepubliceerd door om 00:03  Tools
okt 272006
 

De screencast die Paul de Maat online gezet heeft was het laatste zetje dat ik nodig had om PocketSharp MT te downloaden en te installeren op mijn Qtek.Berichten maken met een stylus blijft knudde, maar het werkt inderdaad voor het overige probleemloos. Mooi.

[update] Twee dingen waar ik aan moet denken: Nucleus voegt een extra lege regel in na een harde return. Ik dacht dat het posten niet gelukt was en het resultaat was (uiteraard) twee keer hetzelfde bericht.

 Reacties uitgeschakeld voor PocketSharp MT  Tags: