Nog meer laptops in de ban

 Gepubliceerd door om 23:35  Onderwijs
mei 032006
 
“As the professor lectured on the law, the student wore a poker face. But that was probably because, under the guise of taking notes on his laptop, the student actually was playing poker – online, using the school’s wireless Internet connection. The scenario is not uncommon in today’s college classrooms, and some instructors want it stopped. So they have done the unthinkable – banned laptops.”

(bron)

Na het bericht afgelopen maart van een professor aan de Universiteit van Memphis, nu een bericht bij Yahoo! over de goede ervaringen die een professor aan de University of Pennsylvania de afgelopen twee jaar gehad heeft omdat hij laptops in de klas verboden heeft.
Nou, kun je dus haast wel voorspellen: over een jaar (maximaal 2 jaar) hebben wij deze discussie in Nederland ook. Laten we hopen dat wij er dan slimmer mee omgaan.

 Reacties uitgeschakeld voor Nog meer laptops in de ban  Tags:

Skypecasting

 Gepubliceerd door om 06:48  Edupodcast
mei 032006
 
“Skype in 2003 was mostly about you and someone else communicating, 1 to 1. Of course in 2004 we had conferencing of up to 5. But they were mostly private affairs. Family, cliques. Skypecasting is about groups, about public. About conversations: moderating, facilitation, sharing. Skype is about global connections and exchanges. Skypecasting is your village, your pub, your community. Live, real-time, now.”

(bron)

De aankondiging zegt “Skypecasting changes forever the idea of podcasting” en dat is natuurlijk altijd een aandachtstrekker. Maar helaas is de bèta blijkbaar nog niet beschikbaar en ook de site is (zoals voorspeld) nog niet functioneel genoeg om helder te krijgen of dit nou meer is dan de mogelijkheid om met een onbeperkt aantal personen te skypen binnen een vergadering die je online kunt aankondigen. Of dat dan ook voor video gaat werken en of je die vergadering dan kunt opnemen zijn zo twee van de vragen die ik heb.

[11:34] Er is nu meer info en ook een downloadlink. Het zelf maken van een Skypecast lukt me nog niet, ik kom bij een inlogformulier dat mijn gebruikersnaam en wachtwoord niet slikt.

 Reacties uitgeschakeld voor Skypecasting  Tags: