Broeikast-effect op Ask.com

 Gepubliceerd door om 08:05  Geocoding
apr 272006
 

Zoals ik gisteren al zei, het zal nog even haasje-over blijven wat betreft de opties die de verschillende websites wat betreft hun kaarten aanbieden. Ask.com heeft daarbij wel een heel aparte geïntroduceerd.
Als je op hun kaart kiest voor de optie “Physical” en dan een hoog genoeg zoomniveau (net iets onder de helft voordat je kaarten te zien krijgt) dan krijg je hoogte-informatie te zien.
Maar net als bij de Mixed-view (die er overigens op het moment niet meer is) hebben ze hier nog wat calibreringsproblemen, en dat zet Nederland voor een groot deel blank.

Ask Broeikast - Klik voor grotere versie

Slordig. Want er zijn plaatsen (bijvoorbeeld hier of hier) waar ze minder goede herinneringen hebben aan een teveel aan water. En dit soort afbeeldingen lijken me dan niet prettig.

 Reacties uitgeschakeld voor Broeikast-effect op Ask.com  Tags:
apr 272006
 

Gisteren heb ik een introductie op Breeze gegeven via Breeze. Ik zat daarbij thuis en drie Fontys-collega’s zaten in Venlo. Het is maar goed dat ik niet snel complexen krijg van iets, want anders zou ik toch zo stilletjes aan wel een audio-complex ontwikkeld moeten hebben.
Want ook gisteren was de audio het knelpunt:

  • Op een van de computers in Venlo lukte het niet om de audio harder te zetten, was een (verkeerde) instelling op de lokale computer.
  • De opname van de Breeze-sessie op de SURFnet-servers is niet helemaal goed gegaan, de audio van de mensen in Venlo en van mij loopt niet helemaal synchroon.

Gelukkig weet ik het allemaal nog als leermomenten te zien. De opname op de Breeze-server heb ik daarna afgespeeld en opgenomen met Camtasia Studio. Dat ging goed nadat ik

  • de screensaver uitgezet had.
  • de energiebesparende maatregelen die mijn monitor automatisch uitgeschakelen na 10 minuten uitgezet had.
  • me gerealiseerd had dat ik gewoon even helemaal niets met mijn laptop kon doen tijdens de opname want elk venster dat per ongeluk (bv na 20 minuten opname) over het opnamedeel in beeld kwam werd ook mee opgenomen.

Dus gewoon even aanzetten, de juiste dingen uitzetten en wachten. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Inleiding Breeze met behulp van Breeze  Tags: