apr 222006
 
“Het standpunt van Heise was gebaseerd op een uitspraak uit 2002, die stelde dat forumaanbieders alleen verantwoordelijk zijn voor de gevolgen van schadelijke content in het geval dat zij ervan op de hoogte gesteld zijn. De rechtbank in Hamburg heeft deze uitspraak nu uitgebreid met het vereiste dat ook actief gezocht moet worden naar dergelijke reacties. Het aanbieden van een forum is, aldus de rechter, een zakelijke handeling met alle bijkomende verplichtingen. Een hiervan is dat actief voorkomen moet worden dat er schadelijke gegevens verspreid worden. Dit betekent bijvoorbeeld dat alle reacties gescreend moeten worden. Als dit niet mogelijk is, bijvoorbeeld door een tekort aan medewerkers, moet de forumaanbieder minder activiteiten aanbieden. De rechter ziet de forumbeheerder dus als de partij die de onrechtmatige daad pleegt, omdat het (technisch) mogelijk is dit te voorkomen, door bijvoorbeeld screening. Als dat niet gebeurt, stemt de aanbieder dus in met hetgeen geplaatst wordt en kan dan dus ook verantwoordelijk gehouden worden.”

(bron)

Opvallende uitspraak van een Duitse rechter, die nog niet definitief is doordat Heise Zeitschriften Verlag gelukkig in hoger beroep gaat, maar die op het moment in Duitsland in ieder geval voor de nodige ophef zal zorgen. Effecten voor Nederland zijn er niet direct, ook al geeft Tweakers aan dat het mogelijk is dat Nederlandse rechters zulke buitenlandse uitspraken meewegen in zaken.

Gevoelige GPS voor binnen

 Gepubliceerd door om 22:34  Geocoding
apr 222006
 
“De fabrikant van gps-technologie Navman claimt met de introductie van de Jupiter 30 de eerste gps-ontvanger gemaakt te hebben die ook binnenshuis gebruikt kan worden. Door middel van zijn hoge gevoeligheid zou de ontvanger bijvoorbeeld in gebouwen, parkeergarages, winkelcentra en ravijnachtige locaties alsnog de locatie door kunnen geven. De Jupiter 30 is hiertoe in staat doordat de ontvanger nog met satellietsignalen van slechts -160dBm overweg kan.”

(bron)

Het gaat niet lang meer duren of je kunt altijd je een ‘fix’ hebben. Voor gebruik binnen is het natuurlijk wel handig als die afwijking van zo’n 5 meter die GPS altijd heeft weggewerkt wordt (al dan niet door in gebruik name van nieuwe systemen als Galileo) .

Podcasting, wat een onzin!

 Gepubliceerd door om 07:39  Edupodcast
apr 222006
 
“Het aantal FeedBurner-podcastluisteraars is de afgelopen anderhalf jaar gestegen met gemiddeld 20 procent per maand naar 1,6 miljoen, en tegen het einde van dit jaar zouden dat er 5 miljoen moeten zijn. Het aantal luisteraars van een podcast verschilt enorm. Sommige worden door enkele tienduizenden internetters beluisterd, zoals de uitzendingen van de New York Public Radio. Andere podcasts daarentegen worden alleen door een klein groepje vrienden en familie gedownload en afgespeeld.”

(bron)

Zoals zo vaak blijkt niet zozeer het bericht zelf (in dit geval op tweakers.net) maar het commentaar van bezoekers interessant leesmateriaal te zijn. Natuurlijk zitten er ook positieve reacties tussen, maar als de tien reacties die er nu staan maatgevend zijn voor de gemiddelde tweakers.net-bezoeker dan hoef je er daarvan als podcaster niet veel als luisteraar te verwachten. ;-)

 Reacties uitgeschakeld voor Podcasting, wat een onzin!  Tags: