Wink 2.0 – Nu ook met audio!

 Gepubliceerd door om 20:16  Tools
apr 142006
 

Ruim een jaar geleden schreef ik over het gebruik van een gratis tool om screencasts te maken: Wink 1.5
Helaas had het tool één belangrijke beperking wat mij betreft. Het was namelijk niet mogelijk om audio aan de screencast toe te voegen.
Maar vandaag is Wink 2.0 beschikbaar gekomen en naast uitgebreidere bewerkingsmogelijkheden (zo kun je nu ook meerdere overlays met tekst op eenzelfde frame plaatsen), is het ook mogelijk om audio in te spreken tijdens het opnemen van de screencast of achteraf bij het editen. Dat laatste gaat iets mogelijker omdat je dan per ‘frame’ moet inspreken, een beperking die niet geldt als je meteen tijdens het opnemen inspreekt.

Ik heb een korte demonstratie met gebruik van audio gemaakt, die kun je hier bekijken en beluisteren.

Ik ga er Camtasia (uiteraard) niet voor verlaten, maar als je geen budget hebt en je wilt legaal een screencast in Flash-formaat kunnen maken, dan moet je zeker Wink 2.0 uitproberen.

0 0 stem
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Paul
14 jaren geleden

Nuttig bericht! Ik heb toevallig gisteren ook Wink 2.0 uitgeprobeerd. Ik kon me vaag herinneren dat je al eens geschreven had over de nadelen van Wink en vroeg me af – gezien de vele mogelijkheden van Wink 2.0 – wat die nadelen zouden kunnen zijn. Nu weet ik dus precies hoe de vork aan de steel zit.