Hoe eng is audio?

 Gepubliceerd door om 23:51  Edupodcast
mrt 222006
 

Gisteren heb ik met Willem Karssenberg zitten praten over de hoogte van de drempel van het geven van een audiocomment. Dit naar aanleiding van de tests die zowel bij Fred Zelders, Willem als hier bij mij plaats vonden. En natuurlijk ook naar aanleiding van mijn oproep in de EduKast van afgelopen zondag om je reacties of promo voor je eigen site in te spreken voor nummer 125. Op dat moment had ik pas één reactie binnen, dat zijn er inmiddels drie (het kan nog steeds hoor!).
En even voor alle duidelijkheid: ik mopper niet over die aantallen, maar nu ik Willem zijn evaluatie van zijn sessie lees, wordt voor mij eigenlijk nog maar eens bevestigd dat het geven van een audiocomment veel enger is dan een het plaatsen van een tekstcomment.
Want jezelf horen op een opname is blijkbaar nou eenmaal iets waar je aan moet wennen.
Maar hoe doorbreek je dat? Lees verder….

Panorama foto’s met GPS informatie

 Gepubliceerd door om 22:46  Geocoding
mrt 222006
 

Arie Kaizer stuurde me een mailtje getiteld ‘leuke site’. En daarin begint hij met een compliment over een bericht hier op de site, verwijst hij niet alleen naar zijn eigen site, maar ook naar een aantal andere interessante zaken. Alle ingrediënten natuurlijk voor een bericht.
De site van Arie bevat een aantal mooie panorama-foto’s die hij gemaakt heeft. Hij legt ook uit hoe hij daar de GPS-informatie aan toevoegt. Ik moet zeggen dat ik de Location Stamper waar hij naar verwijst geprobeerd heb, maar het geen prettige tool vond.
Voor het opzoeken van locaties gebruikt hij ook multimap, maar de site voor het opzoeken van de hoogte van een locatie aan de hand de postcode kende ik niet. Leuk.