SURF / JISC e-Portfolio bijeenkomst

 Gepubliceerd door om 19:28  Onderwijs
mrt 162006
 
“Fontys Hogescholen legt daarentegen het accent wat anders. Zij sturen sterk op visie, heb ik de indruk. Fontys gaat er van uit dat het conceptueel raamwerk, het onderwijsconcept, het gebruik van het e-portfolio als iets vanzelfsprekends, noodzakelijks maakt. De student wordt beschouwd als een beginnende, reflectieve professional die tijdens zijn studie veel keuzes moet maken. In dit kader is het evident dat je een e-Portfolio moet gebruiken. Anders kun je het onderwijsconcept niet hanteren. Vervolgens vragen opleidingen zelf om een e-portfolio, en biedt Fontys hierbij veel faciliteiten en ondersteuning.”

(bron)

Wilfred Rubens is, net als ondermeer Wijnand Aalderink op dit moment in Nottingham bij een tweede SURF/JISC-bijeenkomst over elektronische portfolio’s. Beiden staan met name ook stil tussen de tijdens de eerste dag gesignaleerde verschillen en overeenkomsten. Niet alleen tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk, maar ook tussen de verschillende aanwezige onderwijsinstellingen uit Nederland. En dan is het toch wel leuk om te zien hoe iemand anders het portfoliobeleid van je instelling weet te beschrijven. Ik geloof dat Patricia haar werk daar goed doet en de werkwijze bij Fontys goed weet uit te leggen. :-)

mrt 162006
 

Op 4 april vindt in Heerlen de Workshop Interoperable e-Learning Systems plaats.
De workshop wordt georganiseerd door het Telcert project en wordt ondersteund door de European eLearning Industry Group, SURF SiX en European IMS Network.
Toegang is gratis, maar inschrijven is noodzakelijk.
Meer informatie, links naar programma en inschrijfformulier is op deze pagina te vinden.

 Reacties uitgeschakeld voor Workshop Interoperable e-Learning Systems in Action  Tags: