Trackback- en comment-raadsels

 Gepubliceerd door om 19:29  Internet
feb 222006
 
“Wat betreft die trackback(s) naar Steve Rubels Micro Persuasion: Ik heb al vaker gemerkt dat als ik schrijf over een post van iemand anders er in veel gevallen daar een trackback verschijnt. Je zou haast zeggen dat invullen van het ping-veld niet nodig is als je Radio UserLand gebruikt.
Het geval van de trackback bij Steve Rubel waar Hans over schrijft is zo’n voorbeeld. Daar heb ik GEEN trackback-link in het ping-formullier ingevuld en dus alleen permalink gebruikt.
Ik kan dit alleen maar verklaren als sommigen via een andere weg nog track-back informatie weten te vergaren. Misschien via de ping services die automatisch worden gepingd? Als ik namelijk een post publiceer wordt die automatisch ge-pingd bij blo.gs (standard en extended), syndic8 (standard en extended) en weblogs.com. Trouwens ook bij technorati en Yahoo!
Zou het daar mee te maken hebben?

Ik hoop dat er iemand is die dit raadsel op kan lossen.”

(bron)

Fred is nog steeds op zoek naar alternatieven voor zijn reactiefunctie. Nu heeft hij het idee geopperd om mensen niet bij hem te laten reageren, maar op hun eigen blog waarbij ze dan een trackbackping sturen naar zijn blog/post zodat die daar verschijnt. Ik vind het nogal omslachtig en behalve deze ene keer ben ik ook (sorry Fred!) niet van plan mijn blog te ‘vervuilen’ met reacties. Natuurlijk als ik wat te vertellen heb wat als zelfstandig bericht hier kan staan, dan doe ik dat, maar dat zou ik anders ook gedaan hebben, maar korte antwoorden zoals even snel verwijzen naar een bericht dat ik schreef over autodiscovery van trackbackgegevens doe ik toch normaal gesproken alleen in een reactie op de site zelf. Lees verder….