Patent op wifi op de fiets?

 Gepubliceerd door om 20:04  Internet
jan 312006
 
“Boeing heeft een patent verkregen op een draadloos netwerk, dat mobiel is doordat het in een vliegtuig is geplaatst. De vliegtuigfabrikant gebruikt echter standaardtechnologie, waaronder het oudere 802.11b.
In de patentaanvraag doet Boeing het voorkomen dat het wifi-netwerk speciaal is aangepast om geen storing te veroorzaken met de reguliere vliegtuigsystemen, alsook de aanwezige passagiers en bemanning. Verderop in het patentdocument meldt het bedrijf echter dat uit eigen onderzoek blijkt dat regulier wifi aan deze eisen voldoet.”

(bron)

Natuurlijk, en dan roepen we met z’n allen dat we ons geen zorgen hoeven te maken over het toekennen van triviale patenten. Heeft er al iemand het patent voor het gebruik van wifi op een fiets vastgelegd? Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Patent op wifi op de fiets?  Tags:

Audiofeedback

 Gepubliceerd door om 19:36  VOIP
jan 312006
 

Ik vind audiofeedback heel leuk. Ook als het van iemand is die wel een bericht inspreekt via 040-7110323 zonder zijn naam er bij te vertellen. En dingen die ik niet vaak krijg/meemaak, krijgen een speciaal plekje, dus bij deze:

audio audiofeedback  
Het was overigens een reactie op dit bericht.

 Reacties uitgeschakeld voor Audiofeedback  Tags:

Adobe Breeze via SURFnet

 Gepubliceerd door om 19:23  Internet
jan 312006
 
“De SURFgroepen samenwerkingsomgeving is inmiddels een maand operationeel. Er zijn al veel groepen aangemaakt. Een voorziening die tot op heden ontbrak, was de mogelijkheid om te videovergaderen via het web (webconferencing). Hiervoor gaan we het product Adobe Breeze inzetten (voorheen Macromedia). Vanaf vandaag kun je een eigen Breeze vergaderkamer aanvragen.”

(bron)

Er was gezegd “januari 2006” komt de dienst beschikbaar. Het feit dat dit bericht op 31 januari 2006 om 17:12 uur naar de maillijst gestuurd werd doet vermoeden dat het veel werk was én dat ze kost wat kost die toezegging wilden houden. Aanvragen van een Breeze vergaderruimte moet nu nog handmatig (wordt nog aangepast). Zie daarvoor de informatie op deze pagina. Om het aanvraagformulier te kunnen bereiken moet je eerst een account aanmaken (een SURFgroep hebben). Dat kan via deze pagina. SURFgroepen is een onderdeel van de SURFnet Gebruikslicentie. Dit betekent dat studenten en medewerkers van aan SURFnet verbonden instellingen een SURFgroep kunnen aanvragen, zonder dat hier voor hen kosten mee gemoeid zijn. Pfff, nou nog 2 werkdagen wachten voordat ik er écht weer mee aan de slag kan. ;-)

 Reacties uitgeschakeld voor Adobe Breeze via SURFnet  Tags: