Netwerkproblemen #2

Pfff, het ziet er naar uit dat alles weer zo’n beetje in de lucht is. Nou ja, niet helemaal zoals vanochtend, maar het moet even een paar daagjes voldoende zijn.
Mijn middag en avond zagen er iets anders uit dan ik gepland had.
Korte samenvatting en advies: ga niet klooien met een adsl-modem waarvan je eigenlijk niet wilt dat hij ook maar even uit de lucht is.

De lange versie:
Voordat ik de bestelling voor SURFSnelADSL de deur uit deed, wilde ik zeker weten dat ik geen nieuwe router hoef te kopen. Ik had op de website van BBNed gezien dat de mijne gecertificeerd zou zijn als de firmware (de interne software) een paar versies nieuwer was dan die wat ik had. Op de website van e-tech (daar is het modem van) stond informatie over een nieuwe versie die inderdaad BBNed gecertificeerd is én een veel betere interne firewall bevat.
Die wilde ik dus.

Het upgraden van de firmware wordt door de Nederlandse support-desk afgeraden omdat het nogal een mis schijnt te gaan. Maar omdat ik een backup achter de hand had waarmee ik gelukkig de oude firmware-versie via een USB-kabel terug kon/kan zetten (moet je overigens het modem voor open schroeven en een dipswitch omzetten), durfde ik het wel aan. Helaas. Het upgraden leek tot het einde toe te werken, maar dan hing het modem muurvast.
Toch maar bellen met de support-desk. Blijkt dat ze voor deze firmware-versie niet meer de USB-upgrade versie mogen uitsturen (die ik dus wel voor de oude versie had). De enige optie was het opsturen van het modem.
Dat heb ik dus maar meteen gedaan omdat ik het bij vandaag versturen naar verwachting weer vrijdag in huis heb.

De server hangt nu aan mijn USB-modem (dat onverkoopbaar werd toen alle providers opeens gratis USB-modems begonnen weg te geven op het moment dat ik overstapte op een echte router) en de mailserver die op een fysiek andere machine stond heeft inmiddels ook even een plekje op de webserver gevonden.

Omdat het ADSL-modem ook de DHCP-server voor het interne netwerk hier verzorgde en ik de server zo moest instellen dat het USB-modem gedeeld wordt, heeft het nog wat langer geduurd voordat ik ook weer vanuit mijn laptop naar buiten kon.

Nou ja, het was toch vakantie…

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Savage
17 jaren geleden

If it works… don’t fix it :)

Pierre
17 jaren geleden

Dit heet optimaliseren ;-)