Lijstje in iTunes

 Gepubliceerd door om 20:20  Edupodcast
dec 142005
 
Top Podcasts in itunes - Klik voor grotere versie

Lijstje en rangordes doen er uiteraard/ natuurlijk/ vanzelfsprekend helemaal niet toe, maar dit lijstje was best wel cool. Totdat ik Feedburner zag dat je dus in de categorie education blijkbaar met 10 subscribers (dat is het aantal voor die feed op dit moment via iTunes) al op de 10e plek terecht kunt komen. Hoezo, relatief? :mrgreen:

Podcasting in het onderwijs

 Gepubliceerd door om 20:15  Edupodcast
dec 142005
 
“[P]odcasting [is] zowel voor leerkrachten als voor leerlingen een handige manier om materiaal te publiceren. Zo zou een docent natuurkunde bijvoorbeeld elke dag een huiswerkopdracht en de opgenomen lessen van die dag kunnen uploaden naar een website die RSS-feeds ondersteunt. De leerlingen kunnen zich vervolgens thuis abonneren op de RSS-feed om hun huiswerk en eventueel ander materiaal op te halen. Als ze dat op hun iPod zetten, hebben ze alles altijd bij de hand.”

(bron)

Ik kwam deze pagina toevallig tegen toen ik de online Apple store in ging. Jammer alleen dat ze in de rechterkolom onder “voorbeelden van podcasts” nog alleen internationale voorbeelden hebben staan. Niet dat daar de EduKast moet staan of zo, maar het is een beetje vergelijkbaar met de situatie rond weblogs in het onderwijs een jaar geleden. Toen waren daar ook nog heel weinig voorbeelden van eigen bodem te vinden. Dat is nu gelukkig anders. Laten we hopen dat het over een jaar op deze pagina ook anders is.

Bloggersdinner

 Gepubliceerd door om 01:42  Algemeen
dec 142005
 

NL-Bloggersdinner OK, weer terug met de laatste trein vanuit Utrecht. Avond was veel te kort helaas. Toch al wat foto’s online gezet. Hierboven zie je slechts een deel van de aanwezige gadgets. De iRiver van Fred bijvoorbeeld ligt er niet eens tussen. Fred, Frank, Frank, Marco, bedankt voor de uitstekende organisatie/locatie etc. :-)
[update 13:27] Met zoveel bloggers bij elkaar kan het natuurlijk niet anders dan dat daar de nodige berichten over komen. Ik heb er een aantal in FURL gegooid. Als je wilt weten wie wie is, moet je zeker dit filmpje even bekijken.