OPML gereed voor de shownotes?

Ik was op zoek naar een plugin voor Nucleus waarmee ik eenvoudig een overzicht zou kunnen krijgen van de berichten van de afgelopen week zodat het maken van shownotes voor de EduKast sneller zou gaan. Op dat moment zorgde een reactie van Bernard Flach er voor dat dit bericht over de OPMLManager weer actueel werd in SharpReader. En daarmee werd ook de vraag of het een optie was voor mijn shownotes actueel.
OPMLManager stelt je in staat om online in een WYSIWYG-omgeving een OPML-boom op te bouwen. Voor meer informatie over OPML, zie het Dossier OPML van Fred Zelders.

In het kort: je kunt er boomstructuren mee maken, vergelijkbaar met mappestructuren op je harde schijf, lijsten met RSS-feeds etc.

opml manager - Klik voor grotere versie

Hierboven zie je de shownotes voor EduKast-106-20051030 zoals ik ze in de editor zie.

opml manager - Klik voor grotere versie

Dit is de outliner-versie (de ‘browser’-versie). Als je de link er naar toe volgt kun je door de mappen klikken. Die is trouwens volgens mij gloedje nieuw, kan me namelijk niet herinneren dat dat gisteren al mogelijk was.

opml manager - Klik voor grotere versie

De afbeelding hierboven laat de OPML-versie zien.

Samengevat
Samengevat heb ik dus zowel een eenvoudig leesbare structuur voor gebruik op het beeldscherm als een technische structuur die het eenvoudig maakt voor een andere applicatie om de shownotes te verwerken.

Ik zou de basisstructuur van de shownotes automatisch kunnen laten genereren vanuit Nucleus en er dan dingen aan toe voegen. Maar ik ben eigenlijk nog zoekende naar dé reden om die extra (eenmalige) inspanning ten opzichte van platte tekst (zoals nu) te rechtvaardigen.

0 0 stem
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Fred Zelders
14 jaren geleden

Geweldig Pierre!
EN omdat je nu je shownotes in OPML hebt staan kan je de url van het OPML-bestand aanmelden bij OPML Search http://www.opmlsearch.com/ ). Zodoende worden je shownotes ge-indexeerd en kan iedereen die het wil er in zoeken.