EduKast aflevering 106

De MP3-versie van EduKast 106 stond gisterenavond zoals gepland al online, maar de enhanced versie liet even op zich wachten. Hij staat er nu ook, en ik gebruik deze post even om wat aandachtspunten voor mezelf op een rijtje te zetten.
Er waren een aantal redenen voor de vertraging van het verschijnen van de enhanced versie van EduKast 106.

De productie van de MP3-versie duurde langer dan gepland
Ik dacht het mezelf gemakkelijk te maken door maar één audiobestand te gebruiken als achtergrondmuziek, maar dat heeft me juist veel extra tijd gekost. Het importeren van een MP3-bestand van ongeveer 60MB kost in Audacity namelijk héél veel tijd én heel veel schijfruimte (meer dan 1GB). De ruimte had ik niet op de laptop (en de externe harde schijf had ik uit staan vanwege het extra geluid van zijn ventilator) en drie keer opnieuw importeren kostte ruim een uur.

De afbeeldingen hadden niet allemaal dezelfde afmetingen
Ik bouw in Camtasia Studio een filmpje op bestaande uit losse plaatjes. Maar die waren deze keer niet allemaal van hetzelfde formaat. Dat was niet verstandig blijkt nu.
Probleem is dat je niet een foutmelding krijgt of zo, het converteren gaat gewoon heel langzaam (komt nooit een einde aan) en het resultaat is onvoorspelbaar.

Nog uitzoeken
1) Hoe om te gaan met lange urls; ik kan de urls niet laten scrollen, maar alleen cijfers is ook niet handig
2) Uitzoeken waarom de kwaliteit van de ‘tekst’ deze keer beduidend slechter was dan de vorige keer
3) Proberen de SWF kleiner in MB te krijgen en tegelijkertijd groter in resolutie.

Nog voldoende werk dus…

0 0 stem
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
duimdog
14 jaren geleden

Ik volg niet alles wat je doet met podcasting, maar (kijkend naar de enhanced-versie in SWF-formaat) vroeg ik me een beetje af wat de functie is van (langere) url’s in het scherm. Ze lijken me pas écht functioneel als je er op door kan klikken en binnen de flash-versie kan dat niet voor zover ik heb gezien.

Pierre
14 jaren geleden

Hoi Michel, je hebt natuurlijk helemaal gelijk. Omdat het met niet lukte dat in de Quicktime-versie te realiseren (mogelijk een bug in de windows-versie van QT7) was ik dat ook vergeten te doen in de Flash-versie.
De links in de Flash-versie zijn aangepast en zijn nu klikbaar. Ik heb in de links de ‘lange urls’ opgenomen. De afgebeelde urls werken overigens ook gewoon na intypen in een browser.

Lucas
Lucas
14 jaren geleden

1, hoeveel tijd ben je kwijt met een gemiddelde podcast?
2, mijn podcast is hier te vinden: http://phobos.apple.com/WebObjects/MZ
3, het is geen 100Gb per week, maar meer dan 100Gb per maand
4, bij videocasts is dit overigens 3x zoveel