Enhanced Podcasts voor iedereen

 Gepubliceerd door om 23:37  Edupodcast
okt 252005
 

De komst van de iPod Video heeft niet alleen de videobloggers wakker geschud. Ook de podcasters ontkomen niet aan de vraag: stel ik alleen een audioversie van mijn podcast beschikbaar of maak je ook versies die gebruik maken van de uitgebreidere mogelijkheden van andere platformen dan de ‘gewone’ MP3-speler. Een test en een uitgebreid verslag.
Update: Het is redelijk veel tekst om van het beeldscherm te lezen, daarom is er nu ook een PDF-versie beschikbaar. Lees verder….

De EduKast nu ook via iTunes

 Gepubliceerd door om 11:50  Edupodcast
okt 252005
 
Edukast via itunes

Ik dacht al even dat ik niet door de ‘keuring’ van Apple zou komen, maar vandaag merkte ik dat de EduKast dan toch ook via iTunes te vinden is. 8) Wees gerust, want hoewel je natuurlijk nooit nooit moet zeggen, ga ik er toch wel écht van uit dat het nooit zo zal zijn dat de EduKast alleen via iTunes te beluisteren zal zijn. Al was het maar omdat ik toch meer waarde hecht aan (bijvoorbeeld) de lijst bij podfeed.nl en het gemak waarmee je daar naar een aflevering kunt luisteren zonder extra software te installeren of eerst het bestand helemaal te downloaden.

edukast via itunes - Klik voor grotere versie

Weet iemand trouwens of Apple aan caching doet of is ook daar elke download een hit op mijn server?