Is podcasting een hype?

“Podcasting. Je kunt geen nieuwe-mediawatcher tegenkomen of je krijgt het vol bombarie in je gezicht. Het is de toekomst, mensen, iedereen aan de audio! Podcasting-concepten schieten als paddestoelen uit de grond, ministers die computers alleen kennen van horen zeggen komen vanuit het niets uit de pod-kast en Adam Curry maakt tegenwoordig werkelijk overál een podje van.
Maar ik? Ik zie het niet. Het gaat echt langs me heen. Ik heb er het geduld niet voor. Wacht ik te weinig? Lummel ik te weinig? Heb ik te weinig tijd om te verdrijven? Ik weet het niet, maar ik hou het bij podcasts nog geen paar minuten uit voordat ik ben afgeleid. Het mist mij volledig.”

(bron)

Toen ik zojuist keek stond de teller op 56 reacties en 691 views. Met andere woorden: Anders Floor is er weer in geslaagd de juiste toon te vinden (en de juiste snaren te raken) met zijn bericht. Alleen daarom vond ik dat het bericht een extra vermelding verdiende.

Er vliegen veel argumenten voor en tegen over de tafel. Al moet ik zeggen dat de tegen-argumenten vaak als structuur hebben “ja, natuurlijk is ….. een voordeel, maar dat hoef ik niet, wat is dan het voordeel?”.

Maar ja, zo’n discussie in tekst heeft natuurlijk wel een nadeel. Het is ontzettend veel lezen. Zou daar nou niet iemand even een podcast van kunnen maken die ik gewoon in de trein kan beluisteren? ;-)

0 0 stemmen
Bericht waardering
8 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
ger tielemans
ger tielemans
16 jaren geleden

Uit de volkskrant: hoogleraar in Groningen, die wegens grote toeloop lesgeeft in de Bioscoop Pathé weigert PowerPointSheets te gebruiken omdat studenten anders slechts de drie woorden op het scherm lezen en niet naar zijn verhaal luisteren: is dit dan een LIVEpod?

p.s bedankt voor de opmaak.

Fluox
16 jaren geleden

Eh Pierre… jij maakt toch podcasts? Dit lijkt me een uitgelezen kans :-)

Pierre
16 jaren geleden

Jahaa, nog 10 minuutjes CSI en dan ben ik er weer ;-) Als we nou een echte SIP-client zouden gebruiken dan was opnemen een stuk gemakkelijker….

Pierre
16 jaren geleden

@Ger: lijkt me wel, maar zo’n man moeten ze dus inblikken. Want LIVE voegt die dan zeker weten niets toe ten opzichte van een podcast.

(opmaak -> geen probleem, is een van de zwakkere onderdelen van Nucleus)

David Visser
16 jaren geleden

en ondertussen zijn we er mee bezig ;-) zo snel gaat dat! dat aantal reacties is iets verder ;)

Marieke van Osch
16 jaren geleden

En ook het onderwijs is al aan podcasten toe. Zie: http://www.ictopschool.net/kennis/vra

Pierre
16 jaren geleden

Hoi Marieke, bedankt voor de link! Ben benieuwd naar het vervolg.

Marieke van Osch
16 jaren geleden

Ik denk dat er echt wel mogelijkheden zijn om podcasten/internetradio in te zetten. Maar niet alleen omdat het een hype is….

Wie weet heeft het wel nut als je er doelgericht mee bezig bent?