Word e-mail weer de baas

50, 100, nog meer e-mailberichten per dag… Het lijkt erop dat steeds meer mensen gebukt gaan onder ‘Inbox-stress’. E-mail is hen de baas geworden, in plaats van andersom.
Journalist/publicist Erno Mijland schrijft voor multimediabladen en interviewt wekelijks vele drukbezette mensen. “E-mail geeft aan de ene kant status. Wie op feestjes of onder collega’s vertelt dat hij ‘wel 100 mailtjes per dag’ ontvangt, hoopt daarmee respect af te dwingen. Aan de andere kant: stel, deze persoon behandelt ze ook daadwerkelijk alle 100. Zou hij nog aan zijn echte werk toekomen?””

(bron)

Om de dagelijkse stroom berichten nog enigszins te beheersen, begon Mijland met het verzamelen en bedenken van tips en adviezen die helpen e-mail beter te beheersen, daarbij ook gebruikmakend van concepten uit ’time management’. Deze zijn nu gepubliceerd op een website: ‘E-mail de baas’. Het draait op deze website niet om de techniek. “Goed om kunnen gaan met e-mail als communicatiemiddel is misschien 5% beheersing van de techniek, 20% vaardigheid in helder, kort en krachtig communiceren en 75% attitude. Het gaat er dus vooral om je gedrag te veranderen.”

(bron)

Leuke site/weblog met tips. Erno, als deze nou ‘af’ is, doe je er dan ook eentje over ‘Word RSS weer de baas’? Want daar heb ik geloof ik (nog) harder hulp bij nodig dan bij het beheren van mijn mail. ;-)

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Arnoud
17 jaren geleden

Als ik op een verjaardag vertel dat ik op RSS-feeds geabonneerd ben, dan snapt niemand waarover ik het heb…
Helaas kan niemand me dus helpen met m’n oranje-icoon-verslaving… ;-)