Flickr Screencast

Soms kan het maken van een screencast heel verhelderend zijn. Soms is dat ook helemaal niet leuk. Zo ook bij het maken van een screencast over Flickr. Ik heb namelijk zelf een account van voor de overname door Yahoo en hoewel ik wel gemopper had gelezen over de nieuwe registratieprocedure van Flickr, had ik die nog niet gezien.
Maar het feit dat de eerste screencast (het aanmaken van een nieuw account, MWV-bestand) bijna 7 minuten duurt is natuurlijk veelzeggend.
Veel teveel overbodige vragen, veel teveel verschillende ID’s en al helemaal teveel bevestigingsmailtjes waar je iets mee moet doen. Een duidelijk geval van (nog) slechte integratie tussen beide sites.
Het maakt de dienst in ieder geval veel minder gemakkelijk toegankelijk en dat is jammer.

De screencasts
* het aanmaken van een nieuw account, MWV-bestand
* voor de eerste keer inloggen, WMV-bestand

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Viktor
18 jaren geleden

Ik vind iig dat de registratieprocedure er niet makkelijker op is geworden. Nieuwe gebruikers die een account aanmaken om wat foto’s van een vriend(in) te kunnen zien, zullen hierdoor behoorlijk afgeschrikt worden denk ik:)

Jammer hoor…