JISC-SURF Conference

 Gepubliceerd door om 23:17  SURF
apr 132005
 

Terwijl PSV nog hard aan het werk is in Eindhoven, zit ik inmiddels in de trein tussen Utrecht en datzelfde Eindhoven na een dag praten en luisteren in een ander voetbalstadion. De locatie voor de tweede dag van het JISC-SURF overleg was namelijk the Aston Villa Football Ground, oftewel het voetbalstadion van Aston Villa dat overdag ook dienst doet als zalencomplex voor groepen zoals de onze. De Skyboxen worden ingezet als vergaderruimtes met uitzicht op het veld. Net als gisteren weer uitstekend georganiseerd door de mensen van JISC.
Ik was ingedeeld in de groep die het thema “Repositories, Digital Libraries, E-Resources” en dat was de moeite waard. Voornamelijk ook omdat er ook van de JISC-kant mensen zaten die daar nauw betrokken waren bij projecten rond onderwijsrepositories. Zij hebben daar al de nodige ervaring mee (niet alleen goede ervaringen, maar daarmee niet minder waardevol). Van hun kant waren zij geïnteresseerd in zaken als DAREnet maar bijvoorbeeld ook de SURF Videoportal.
We hebben een aantal voorstellen voor mogelijke concrete samenwerking opgesteld en er hoe dan ook een aantal waardevolle contacten aan beide kanten aan overgehouden. Een goede en productieve dag dus.

Vanuit het stadion met de bus naar het vliegveld en nu dus met de trein op weg naar huis. Als alles goed gaat en mijn trein vertrekt straks ook weer netjes op tijd vanuit Eindhoven ben ik er om een uur of één.

Morgen de workshop over weblogs bij Fontys in Sittard. Zal even omschakelen zijn maar ongetwijfeld de moeite waard. Ik ga maar eens kijken of ik via mijn mobieltje kan zien hoe het in Eindhoven er voor staat.

Deel dit bericht:

  Een reactie aan “JISC-SURF Conference”

Reacties (1)
  1. Gewonnen na strafschoppen :-)

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.