Werkmail in privétijd

 Gepubliceerd door om 22:20  Persoonlijk
feb 232005
 
“Meer dan eenderde van de Nederlandse werknemers vindt dat mailen en internetten voor privédoeleinden in de tijd van de baas moet kunnen.”

(bron)

Hmm, eens denken hoeveel werk gerelateerde mailtjes heb ik vanavond nog even weggewerkt met Barcelona – Chelsea op de achtergrond?

Deel dit bericht:

  8 reacties aan “Werkmail in privétijd”

Reacties (8)
 1. hmmm, minstens twee denk ik ;)

 2. En hoeveel blogline-feeds ik nog even heb doorgenomen :-)

 3. Ehm, je bedoelt dat jij het lezen van blogline-feeds als ‘werk’ probeert/weet te verkopen?

 4. Weet je, ik gaf dit als voorbeeld van werk en pas na het posten realiseerde ik me dat het juist de vraag is of dit wel werk is. Voor mij is dat zo vanzelfsprekend een onderdeel van mijn dagelijks werk dat ik me dat al niet meer af vraag. Ik denk dat dat zo met prive-email en surfen ook zou moeten zijn.

 5. Het lezen van blogline feeds IS werk! Namelijk in de competenties beschreven door het SBL staat: "Is en blijft op de hoogte va gebeurtenissen en vernieuwingen in zijn werkveld"

 6. Mijn vraag was met een knipoog. De argumentatie van Maarten is wel redelijk ruim, want je zou dan discussies kunnen gaan voeren of het lezen van de krant bij het ontbijt ’s ochtends werk is. Maar wat ik eigenlijk duidelijk probeerde te maken (en dat doen jullie volgens mij ook) is dat het inderdaad een zinloze discussie en nog zinlozer onderzoek is.
  Helaas gaat het echter uit van een beeld van de wereld dat ook bij menig manager nog leeft.

 7. Hoe een knipoog serieus kan worden ;-)

 8. Het onderzoek zegt niets over hoe er in de praktijk mee wordt omgegaan. Het zou veel interessanter zijn om na te gaan hoeveel mensen met "een minder duidelijke scheiding tussen werk en prive" daar ten onrechte problemen mee heeft met z’n manager.
  Bij mensen waarbij "het werk niets te kort komt" zullen er toch niet zo snel opmerkingen gemaakt worden over een privé emailtje of één keer per jaar een vakantieboeking via internet.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.