Afhankelijk van ICT

“There are valid Murphy-like laws I have dealt with mostly for presentations– the network will go down for a web demo (do you have an offline way to show the same info?), the key projector cable will have vanished (do you have a spare?), the set up did not provide a speaker cable for your video files (do you have mini speakers?), or you may have a typo in your PowerPoint (Can you make a joke of it? turn it into a lesson?)”

(bron)

Alan doet (kort) verslag van de impact die een nogal stevige crash van Blackboard had voor het onderwijs aan zijn universiteit.
Zijn les is dat we ervan kunnen leren niet op technologie te vertrouwen en er op voorbereid te zijn dat het niet altijd werkt. Het probleem is natuurlijk dat wij (ja jullie ook) gebruikers zijn die niet zo’n problemen met technologie hebben en er dus wel tegen kunnen als het een keer mis gaat (al neem ik toch ook al een tijdje geen reserveset sheets meer mee naar een presentatie). De ‘gewone’ gebruikers zijn echter zover nog niet. Hen geeft het niet werken van een projector of laptop net zo’n hulpeloos gevoel als wanneer je je tv aanzet om een voetbalwedstrijd te kijken die over 2 minuten begint en het resultaat is een beeld met sneeuw.
De gemiddelde voetballiefhebber heeft dan ook niet een transistorradio bij de hand en de frequentie van een radiostation dat een live-verslag van de wedstijd doet.
Kortom, het is maar goed dat de techniek het meestal wél doet.