nov 042004
 

De nieuwe versie 1.1.4 van de IMS specificatie voor materiaalpakketten (Content Packages) is nu online beschikbaar. Het gaat hierbij om een onderhoudsversie (maintenance release) die ten opzichte van de vorige versie (1.1.3) alleen bestaande problemen aangepakt heeft, er zijn geen nieuwe functionaliteiten toegevoegd.
Zie de wiki, de SURF SiX website en de IMS website voor meer informatie.

 Reacties uitgeschakeld voor IMS Content Packaging-specificatie versie 1.1.4 beschikbaar  Tags:

Lopen onze digitale publicaties gevaar?

 Gepubliceerd door om 09:17  Tools
nov 042004
 
“Waar blijft ons wetenschappelijk erfgoed als de computers vastlopen of de software veroudert? Veel wetenschappers publiceren alleen nog digitaal. Minister Maria van der Hoeven is bang dat hun werk op korte termijn ontoegankelijk zal raken.”

(bron)

Toen ik het bericht voor de eerste keer las dacht ik “maar we hebben toch al zaken als het DARE-programma waarbij daar al hard aan gewerkt wordt?”. Toen realiseerde ik me dat het waarschijnlijk (ook) om de vorm van opslag gaat. Op dit moment wordt daar overigens vaak PDF voor gebruikt, waarvan ik begrijp dat nu ook een versie die mogelijk ISO-standaard wordt, wordt ontwikkeld. Op zich wel opvallend dat het hier niet om een XML-gebaseerde afspraak gaat. Niet dat dat moet, maar het is toch wel het formaat wat op het moment vaak (het vaakst?) gekozen wordt daarvoor.

nov 042004
 
“CETIS would like to invite you to the next CETIS Metadata and Digital Repository and Educational Content SIG meeting, which will be held on Wednesday 8 December at the University of Manchester.”

(bron)

De bijeenkomst gaat met name in op METS en Topic Mapsen is ook gratis toegankelijk voor geïnteresseerden uit Nederland (of andere landen).

 Reacties uitgeschakeld voor Joint Metadata/EC SIG meeting op 8 december a.s.  Tags: