Spammers continued

Volgens de logbestanden heb ik vandaag en gisteren weer topdrukte gehad hier op de site. Niet van mensen die geïnteresseerd zijn in wat ik te melden heb overigens (al waren die er ook wel), maar van een stel nieuwe spammers.
URLs die nog niet in de spamfilter voor kwamen en die dus niet geblokt werden. Raar (maar ook wel weer handig) is dat ze het blijkbaar allemaal op hetzelfde bericht voorzien hadden. Dat maakt het verwijderen van hun referrer-hits eenvoudig en natuurlijk worden ze vanavond ook nog even aan de blacklist toegevoegd. Raar is het wel.
Het heeft me wel duidelijk gemaakt dat dit niet een kwestie van eenmalig installeren van een filter is, het betekent dat je steeds in de gaten moet houden of de filter nog voldoende bijgewerkt is. Zouden de grote virusvechters geen bestand in gestandaardiseerd formaat kunnen aanbieden dat wij gewone mensen dagelijks downloaden om onze filters up-to-date te houden?