De moeite waard om te zien

Het weer is weer slechter, dus vaker naar de DVD-zaak. De afgelopen week gezien…
Taking Lives Taking Lives. Spannend, verassend einde. Je moet wel tegen de zo nu en dan bloederige details kunnen. Mooie (en verassende) rol van Kiefer Sutherland.
Timeline Timeline. Heerlijk dat Schots accent. Voor het overige gewoon een lekker avondje gemakkelijk te verteren actie. Doe maar geen moeite om na te denken over tijdparadoxen en zo, is voor deze film niet van belang.
Last Samurai, The (2DVD) Billy Connolly
The Last Samurai
. Mooie film, ook al is het einde vooraf bekend (er zijn immers geen samurai meer) en is Tom af en toe wel erg zielig. De meest romantische scene is eens een keer geen uitkleed-scene, maar een aankleed-scene. Voor het overige een mooi verhaal over een trots volk en een nauwelijks verborgen protest tegen de manier waarop de VS de wereld ‘bestuurd’.
Brother Bear
Brother Bear
. Deze hebben we gekocht. Dat doen we met alle Disney DVD’s (maar dan overigens gewoon bij de Blokker, is net zo handig en goedkoop). Mooie muziek van Phil Collins, het gebruikelijke Disney verhaal, dus een beetje belerend, als kinderfilm niet meteen voor de allerjongsten want de dood speelt er wel een erg grote rol in.