About Interdependent Thoughts

Ton Zijlstra heeft een e-mail interview gegeven voor E-zine about:blank en gaat daarin in op zijn kijk op bloggen in Nederland (via: Interdependent Thoughts). Ton kan er natuurlijk niets aan doen, maar ik vond de vragen voor het interview nogal dom. Ik bedoel about:blank heeft als ondertitel: “Een e-zine voor webloggers, door webloggers!”. Wat moet je dan met vragen als “Op je weblog heb je al eens te kennen gegeven dat de ontwikkeling van de Nederlandse weblog’s ver achter blijft vergeleken met andere landen. Hoe komt dat denk je?“, “Moet webloggen serieus genomen worden? Of is het een geloof met slechts een handvol fanatieke aanhangers?” en “Je bent zelf professioneel met webloggen bezig. Levert dat wat op?” ??
Wie is dan de lezersgroep waar je je op richt en wat denkt de interviewer hier zelf van? Het zijn vragen die ik van een webredacteur van de website van mijn werkgever zou verwachten, maar toch niet van een collega-weblogger die notabene ook in het Nederlands blogt. Gelukkig is Ton er in geslaagd om, in zijn lange antwoorden, een genuanceerder en uitgebreider antwoord te geven op de vragen.

Geeft toch een beetje tegengewicht aan verhalen als “hoe ga ik naar een weblogmeeting?“. Want hoewel heel erg grappig, geeft dat verhaal natuurlijk ook een beetje aan waar de Nederlandse weblogscene voornamelijk uit bestaat: vegetarische nerds, die voortgekomen uit een kruising van de literaire elite met de juppies en hippies uit de vorige eeuw, in deze nieuwe eeuw de dienst uitmaken.

Peace man!