Ilse in zee met Web-log.nl

 Gepubliceerd door om 07:04  Internet
mei 282004
 
“Uitgever Ilse Media heeft de weblogportal Web-log.nl overgenomen. Ilse is er van overtuigd dat weblogging een hoge vlucht zal nemen en zet met deze overname kracht bij deze visie.”

(bron)

Sybilla is er niet zo zeker van dat het een goede verandering is. Maar ze heeft gelijk dat het prettiger is als je dat gewoon vanaf de zijlijn kunt bekijken. Wellicht worden weblogs hiermee in Nederland nu zo gewoon als ‘gratis e-mail adressen’ of ‘gratis webruimte’…maar van de andere kant…dat bleef natuurlijk ook niet.

 Reacties uitgeschakeld voor Ilse in zee met Web-log.nl  Tags:
mei 282004
 
“De onafhankelijke computervirusbestrijder VirusAlert heeft Nederlandse internetaanbieders en systeembeheerders gevraagd te stoppen met het versturen van besmettingsmeldingen aan computergebruikers. Dit meldt de Telegraaf vandaag.”

(bron)

Nou, de vorige keer (vorig jaar alweer) hielp de oproep van andere systembeheerders om dit te doen niet, laten we hopen nu wél!

 Reacties uitgeschakeld voor ‘Besmettingsmeldingen moeten stoppen’  Tags:

Draadloze netwerken zijn onveilig

 Gepubliceerd door om 07:01  Internet
mei 282004
 
“Draadloze netwerken dringen steeds meer door in de leefwereld van de thuisgebruiker. Herhaalde meldingen over veiligheidslekken zorgen er echter voor dat de adoptie ervan in de bedrijfswereld laag blijft. Volgens de auteurs is dit terecht.”

(bron)

Aardig en begrijpelijk artikel over draadloos internet, de beveiligingstechnieken, gevaren etc.

 Reacties uitgeschakeld voor Draadloze netwerken zijn onveilig  Tags:

Hotspotspel

 Gepubliceerd door om 07:00  Internet
mei 282004
 
Van 4 tot en met 14 juni kunnen studenten en medewerkers van op SURFnet aangesloten instellingen deelnemen aan het Hotspotspel. Door met een laptop met WiFi-kaartje in te loggen op Freeband Hotspots en aanwijzingen te verzamelen kan de naam van een beroemd persoon worden achterhaald. Het goede antwoord in combinatie met een zo correct mogelijke schatting van het aantal juiste inzendingen geeft recht op een Access Point. Het Hotspotspel start tijdens een promotie-evenement van Intel in Utrecht. Van 3 tot en met 6 juni kan op Neude kosteloos gebruik worden gemaakt van de hotspot aldaar, die door Mobilander is gerealiseerd.”

(bron)

Helaas, ik hoor niet bij de doelgroep, zijn maar een paar instellingen die meedoen, mijn werkgever niet dus.

 Reacties uitgeschakeld voor Hotspotspel  Tags: