Alles is hier groter…

 Gepubliceerd door om 04:28  Persoonlijk
mei 102004
 

Voor mij het einde van een inspannende reisdag, voor jullie al het begin van de maandag. Een kort overzicht van vandaag…
Vanochtend (zondagochtend) om 7 uur opgepikt door de Schiphol TravelTaxi. Is altijd een gok, maar dit keer heel goed: met de trein had ik 10 minuten later op het station moeten staan en dan had het er zoals gebruikelijk om gespannen. Nu stond ik twee uurtjes later (inclusief de detour via Oss) bij de vertrekhal op Schiphol.

Inchecken en printen van mijn boardingpas had ik thuis al gedaan. Zelf een plekje uitzoeken, de plattegrond gaf aan “BEENRUIMTE” bij de nog deels vrije plaatsen bij de nooduitgang, daar heb ik 8 uur extra plezier van gehad, het is heerlijk als je dan je benen volledig kunt strekken! Ik hoefde alleen mijn tas nog maar af te geven (bij één van de afgiftebalies) en klaar was ik.

Ik kan me niet herinneren dat ik al eens eerder met KLM gevlogen heb, maar petje af. We zijn de hele vlucht in de watten gelegd. Er wordt vaak negatief gedaan over vliegtuigeten, ik vond ook deze maaltijd geen probleem. Kwamen ze nog vragen of ik aan ééntje genoeg had, of er nog eentje bijwilde, dat is me dus nog nooit overkomen.

Twee films later (“Along came Polly”, “Cheaper by the dozen”), een uurtje slapen, wat lezen en je bent aan de andere kant van de wereld. Overigens hadden ze die tweede film wel weg mogen laten. Een film die gaat over dat twee ouders (die dus effetjes 12 kinderen hebben) zo opgaan in hun werk dat hun gezin er bijna aan kapot gaat is niet echt geschikt als je op moederdag je partner en twee kinders thuis achter hebt gelaten en pas aan het einde van de week weer terug bent.

Na alle formaliteiten op het vliegveld, paspoortcontrole (“what is IMS?”), een bagageband die stuk ging waarna we naar een andere band gestuurd werden, geld uit de muur halen, de telefoon omzetten naar de 1900Mhz band die hier gebruikt wordt (mijn leentelefoon kan dat nog niet automatisch detecteren) en met de taxi naar het hotel.

Reston is een stadje van niks, veel grote gebouwen overigens, maar ja, hier is alles groter: de gebouwen, de auto’s, de mensen. Voor de mensen die het kennen: hier rondlopen voelde een beetje als door Maasmechelen (België) op een zondag: allemaal mensen die rondlopen in het zonnetje (het is hier warm!), andere mensen bekijken en zeker ook bekeken willen worden.

Geen supermarkt te bekennen uiteraard (moet ik dan toch aan een fles water van 4,95USD per liter?), maar heel veel kledingzaakjes, frutselzaakjes, met daartussen een aantal restaurantjes, cafeetjes en eetzaken.

Het Hyatt hotel (waar ik nu ben) heeft de mogelijkheid van draadloos internet op de kamer, voor 9,95USD per 24 uur. Niet goedkoop, maar ook weer niet vreselijk duur, ongeveer wat je op Schiphol voor één uur betaald.

Morgen en overmorgen zit ik wel ok met internet, de dagen daarna zijn nog even een vraagteken wat dat betreft, maar goed, de mogelijkheid is er.

Morgen gaan we aan de slag. Voor mij op het programma staan een plenaire meeting in de ochtend en de rest van de dag een bijeenkomst van de QTIv2 projectgroep. Op dinsdag hebben we de hele dag projectgroep bijeenkomst.

Ik hou jullie wel op de hoogte.

Deel dit bericht:

  Een reactie aan “Alles is hier groter…”

Reacties (1)
  1. Toen ik je log van gisteren lag, vroeg ik me al af of je nog iets van de (moederdag)zondag zou kunnen meepikken maar nu ik lees hoe vroeg je bent vertrokken…

    Ik wens je heel leerzame momenten, veel vruchtbare contacten en weinig heimwee! Fijn dat je ons op de hoogte houdt.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.