apr 062004
 
“De SURF SiX expertisegroep biedt in 2004 verschillende bijeenkomsten aan over technische thema’s met betrekking tot e-learning.”

(bron)

De Digitale Universiteit heeft een kort overzicht van de SURF SiX expertisegroep en de data van de resterende bijeenkomsten voor komend jaar. Jammer dat ze het over “technische thema’s” hebben. De thema’s en de noodzaak van uitwisselbaarheid is namelijk niet technisch, dat is een basisnoodzaak gezien vanuit de wens om bijvoorbeeld flexibel, aanbodgericht, competentiegericht onderwijs te ontwikkelen. Maar het is natuurlijk leuk en zinvol dat we ook vanuit de DU aandacht krijgen. Wij zullen de rest van de boodschap over moeten brengen. :-)

 Reacties uitgeschakeld voor E-learning bijeenkomsten SURF SiX expertisegroep  Tags:
apr 062004
 
“KPN biedt scholen opnieuw drie jaar lang gratis internet via adsl aan. Het telecombedrijf geeft zelfs 300 euro per aansluiting cadeau.”

(bron)

De kogel is door de kerk, het aanbod wordt vernieuwd en scholen kunnen dus toch bij KPN terecht voor gratis internet.

Zie ook de andere berichten over het KPN aanbod op deze site.

 Reacties uitgeschakeld voor KPN biedt alle scholen gratis breedband #12 (slot?)  Tags:
apr 062004
 
“Computers dragen niet bij aan het verbeteren van de schoolprestaties op de lagere school en verslechteren die zelfs in sommige gevallen. Dit blijkt uit een viertal onderzoeken die de Volkskrant aanhaalt. De overheid stak de afgelopen jaren miljarden in het stimuleren van het gebruik van computers onder meer door de aanleg van het Kennisnet, de aansluiting op internet en educatieve programma’s.”

(bron)

Had Pim dan toch gelijk? Of heeft Stichting ICT op School gelijk als ze vraagtekens bij de kwaliteit van de onderzoeken zetten?

Overigens moet NV Werk in Amsterdam haar project om langdurig werklozen breedband internet aan te bieden zodat ze zich middels e-learning kunnen bijscholen ook maar heel snel stopzetten als die onderzoekers gelijk hebben.

[update] Door een probleempje in de software hier op de site wordt de url in de reactie van Wilfred niet goed getoond. Bij deze alsnog de link naar zijn bericht.