Blackboard naar de beurs!

Een tijdje geleden schreef ik hier al over het gerucht dat Blackbaord naar de beurs zou gaan.

Het ziet er naar uit dat dat nu dus inderdaad gaat gebeuren.

EdTechPost schreef er een bericht over en wist naar de Securities and Exchange Commission (SEC) website te linken waar meer informatie staat in de vorm van de complete prospectus. Daar staat onder andere ook dat ze 75 miljoen dollar hopen op te halen met de beursgang.

Leuk is ook o.a. deze uitspraak in de ‘risk’ sectie:

We have only had a few profitable quarters and may never achieve sustained profitability.

Although we have been profitable in the last two quarters on a net income basis, we have not yet been profitable for a full year, and may not be profitable in future periods, either on a short- or long-term basis. We incurred a net loss of $41.8 million, $41.7 million and $1.4 million for the years ended December 31, 2001, 2002 and 2003, respectively. As of December 31, 2003, we had an accumulated deficit of $132.7 million. We can give you no assurance that operating losses will not recur in the future or that we will ever sustain profitability on a quarterly or annual basis.


Ook de mededeling dat de Chairman of the board of directors (Matthew L. Pittinsky) op dit moment 31 jaar (!) is, een vast salaris van $225.000,- heeft, met daarboven tot maximaal $125.000,- aan bonussen, zonder daarbij naar zijn aandelenopties etc. te kijken, is wel grappig. Zeker als je bedenkt dat ze nog nooit winst gemaakt hebben. :-)

Altijd al geweten dat ik het verkeerde beroep gekozen heb.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Sybilla
Sybilla
18 jaren geleden

Als troost zou ik je willen meegeven dat ik persoonlijk blij ben dat je je huidige beroep hebt gekozen…

Pierre
18 jaren geleden

dank je 8)