jan 212004
 
“ROTTERDAM – De spoorwegpolitie heeft woensdagmorgen een reiziger op een perron van Rotterdam CS bekeurd voor roken in de wachtruimte. De Fransman legitimeerde zich met een vals paspoort, waarna hij werd aangehouden. Tot verbazing van de agenten had de man onder zijn kleding 2,3 kilogram heroïne verborgen.

De 26-jarige inwoner van Lille wachtte op de trein naar Frankrijk. De man werd zenuwachtig toen hij de agenten zag naderen en stak een sigaret op. Die daad werd hem fataal, omdat het roken op stations sinds 1 januari verboden is. De politie nam de drugs in beslag en sloot de Fransman op.”

(bron)

Zie je wel, roken is slecht voor je :D

 Reacties uitgeschakeld voor Roker met 2,3 kilo heroïne aangehouden  Tags:

Snelle match?

 Gepubliceerd door om 07:02  Algemeen
jan 212004
 
“Dinsdag, 20 januari 2004 – Bij France Telecom zullen dit jaar 15.000 arbeidsplaatsen verloren gaan. Het telecombedrijf gaat flink reorganiseren.”

(bron)

“Dinsdag, 20 januari 2004 – Nadat jarenlang de ict-sector voornamelijk in het nieuws kwam door ontslagen, lijkt het tij te keren. IBM wil althans vijftienduizend banen extra.”

(bron)

Het zal vast niet zo eenvoudig op te lossen zijn als ik nu denk…

 Reacties uitgeschakeld voor Snelle match?  Tags:

UT-alumni krijgen levenslang e-mailadres

 Gepubliceerd door om 07:01  Tools
jan 212004
 
“Alle alumni van de Universiteit Twente (UT)krijgen een e-mailadres van hun ex-universiteit, dat levenslang actief blijft. De e-mailservice is ontwikkeld door de Dienst Informatietechnologie, Bibliotheek en Educatie (ITBE) en het Bureau Communicatie van de UT. Hiermee willen zij de ‘promotiefunctie’ van alumni wil versterken. De band tussen universiteiten en alumni is van groot belang en steeds meer worden alumni gezien als ambassadeurs van de instelling.”

(bron)

Leuk dat het blijkbaar werkt, tenminste volgens het bericht. Van de vijftienduizend alumni die geïnformeerd werden over de actie, hadden enkele dagen na de start reeds twaalfduizend alumni hun e-mailadres geactiveerd. Grappig ook omdat het een service is waarvan ik me kan voorstellen dat menig planmaker in het hoger onderwijs die als achterhaald (niet sexy, kunt beter WiFi aanbieden, maar ja dat had Twente natuurlijk al) en/of niet nodig (ze hebben al zoveel mailadressen) afgedaan zou hebben. :)

 Reacties uitgeschakeld voor UT-alumni krijgen levenslang e-mailadres  Tags:

Mag het een MBtje meer zijn?

 Gepubliceerd door om 07:00  Tools
jan 212004
 
“Wie echt véél opslagruimte in een mobiele verpakking nodig heeft, is binnenkort waarschijnlijk voor een tijdje onder de pannen. Volgende maand komt LaCie namelijk met een externe schijf, de Bigger Disk, die ruimte biedt aan liefst 1 terabyte aan gegevens. Het apparaat werd onlangs op MacWorld 2004 aangekondigd, tezamen met een Big Disk van 500 GB die een dubbele FireWire 800-aansluiting gebruikt voor een transfersnelheid tot 88 MB/s.”

(bron)

Oef, 999 euro exclusief BTW is nog een beetje veel, maar jee zeg 1.000.000 MB aan opslagruimte die overigens wel een slordige 5 kg weegt als je hem mee wil nemen. 8)

 Reacties uitgeschakeld voor Mag het een MBtje meer zijn?  Tags: