Support voor Windows 98 blijft toch voortbestaan

“Microsoft heeft naar aanleiding van een onafhankelijk onderzoek besloten om de ondersteuning voor de Windows 9x-serie te verlengen tot eind juni 2006, zo meldt ZDNet. De ondersteuning voor Windows 98 zou eigenlijk 16 januari stoppen en voor Windows ME was het na december ook afgelopen. Onderzoek liet echter zien dat ongeveer 27 procent van de Windows-gebruikers nog een Windows 9x-variant gebruikt. De helft van deze mensen zal vrij snel overstappen op Windows XP, maar voor veel bedrijven is dit vrijwel onmogelijk omdat de benodigde hardware niet meer wordt ondersteund door de NT-serie. Tot 2006 zullen er dus nog patches voor kritieke fouten in de besturingssystemen uitkomen en ook de betaalde telefonische hulplijn blijft zolang open. De eerder aangekondigde cd met de nodige tips, trucs en patches wordt alsnog uitgebracht volgens AustralianIT.”

(bron)

Tja, goed nieuws of slecht nieuws. Had nog een beetje gehoopt dat mijn werkgever nu sneller zou overstappen. Nou ja in ieder geval veiliger.