‘Microsoft wil Google overnemen ‘

“Microsoft wil Google overnemen. Dat schrijft The New York Times vandaag. Microsoft zou Google de afgelopen twee maanden benaderd hebben voor een samenwerking of zelfs een overname. De krant baseert zich bij zijn berichtgeving op diverse topmannen die bij de gesprekken betrokken zijn geweest.”

(bron)

Hét bericht natuurlijk op dit moment is het gerucht dat Microsoft van plan zou zijn om Google over te nemen. En dat net op het moment dat Google aangegeven heeft dat het volgend jaar naar de beurs wil. Geschatte marktwaarde op dit moment zou tussen den 15 en 25 miljard dollar liggen. Overigens ook op het moment dat her en der vraagtekens gezet worden bij de levensvatbaarheid van Google op de lange(re) termijn.


Die vraag hangt nauw samen met de manier waarop Google het marktleiderschap van Altavista overnam. Dat ging snel en redelijk probleemloos, geweoon op basis van een net wat betere technolgie. De vraag is hoe eenvoudig Google op zijn beurt weer door een ander voorbijgestreefd wordt. Google weet namelijk niets van zijn gebruikers en het ligt niet in de lijn der verwachting dat die gebruikers erg vast zitten aan het gebruik van Google.

Dus of het zo verstandig is om aandelen te kopen als langere termijn belegging?

Los daarvan lijkt me een overname door Microsoft niet direct in het belang van ons allen. De verwachting is namelijk dat dat bijvoorbeeld integratie van (de techniek) in bestaande portals als MSN gaat betekenen, en als ik straks zou moeten gaan inloggen om te kunnen zoeken kan ik alleen maar hopen dat de opvolger klaar staat.