Philips vergroot standaard-opslagcapaciteit dvd naar 8,5 GB

“Philips heeft in samenwerking met het Japanse Mitsubishi Kagaku Media een technologie ontwikkeld waarmee de opslagcapaciteit van beschrijfbare dvd’s fors wordt verhoogd van 4,7 naar 8.5 GB. Bovendien blijven de schijfjes bruikbaar in bestaande afspeelapparatuur.”

(bron)

Dacht ik net dat het veilig was om een DVD brander te kopen, komen ze met de volgende stap. Weliswaar de goede kant op, maar mét uiteraard de vraag ’toch maar kopen, of nog effe wachten?’. De branders komen namelijk pas begin volgend jaar pas op de markt. Ik weet het, dat heb je altijd met computers en daaraan gerelateerde technologie, maar toch.
Ook Pioneer kondigde een verdubbeling van de opslagomvang aan. Waar het bij Philips gaat om de DVD+R standaard, gokt Pioneer op de DVDR standaard. Het moment van bekendmaking door Pioneer was geen toeval, binnen 24 na het bericht van Philips. Toch is Pioneer nog niet zo ver. Waar de Philips variant al door de DVD+RW Alliance goedgekeurd is, is de Pioneer variant nog niet klaar voor goedkeuring door het DVD Forum dat toezicht houdt op de -R standaard.