sep 112003
 
“Een commissie van wijze mensen heeft het ministerie van OCenW positief geadviseerd over de voortzetting van de Surf-activiteiten ict en onderwijs. Investeren is Surf is zeker geen weggegooid geld.”

(bron)

Veel berichten deze week, maar er is nu eenmaal ook veel goed nieuws te melden. Computable heeft dit bericht naar aanleiding van het rapport dat een van een panel van deskundigen, bestaande uit prof.dr. Wijnen, mevrouw prof.dr. van der Wende en de heer drs. van den Dool, dat in de afgelopen maanden het programma SURF Educatie heeft geëvalueerd. Deze evaluatie is uitgevoerd in opdracht van de staatssecretaris van OCenW, mevrouw Nijs. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor “Surf verdient financiële steun overheid”  Tags:

Hoe komt een virus aan zijn naam?

 Gepubliceerd door om 07:00  Tools
sep 112003
 
“Wired News komt met een artikel over de naamgeving van virussen. De ontdekker van de worm of het virus mag de naam van het stukje software bedenken. Vaak kiest men voor een intimiderende naam zoals Code Red, een speelse naam (Happy Monday) of een verleidelijke sexy naam als NakedWife. Ook verwijzingen naar de maker van het virus (Brat) zijn populair. Daarnaast heb je ook namen die nergens op lijken te slaan, zoals Klez. Een virusnaam moet aan een aantal eisen voldoen: hij moet enige relatie hebben met het virus, mag niet vernoemd worden naar een bedrijf, merknaam of beroemd persoon, veelvoorkomende persoonsnamen zouden vermeden moeten worden en aanstootgevende namen zijn ook niet toegestaan.”

(bron)

Grappig.

 Reacties uitgeschakeld voor Hoe komt een virus aan zijn naam?  Tags: