Nog meer draadloos geweld

“Kiss Technology, een dvd-spelerfabrikant uit Denemarken, heeft een high definition 42inch-plasmatelevisie gecombineerd met één van zijn eigen dvd-spelers, de DP-500, tot de Kiss Plasma. De gebruikte dvd-speler speelt naast dvd’s en cd’s ook DivX-, Xvid-, MP3- en Ogg Vorbis-bestanden af. De originele DP-500 had ook een 100Mbit-netwerkaansluiting, maar door de televisie en de dvd-speler te combineren waren juist alle kabels mooi weggewerkt. Vandaar dat de Kiss Plasma beschikt over WiFi via IEEE 802.11g.”

(bron)

Ok, kostprijs nog onbekend en gezien de specificaties waarschijnlijk belachelijk duur. Maar het zijn dit soort proefproducten (want dat zijn) het die bepalen hoever bepaalde technologieën het gaan schoppen en welke toepassingsmogelijkheden zinvol zijn.
Bij dit soort berichten op Tweakers.net is het altijd de moeite waard om ook de reacties van de overige tweakers te lezen. De opmerkingen over het aftappen van de gegevensstroom (het TV-beeld) zijn natuulijk een beetje stemmingmakerij, al is het natuurlijk een beetje de vraag wat er verstuurd wordt. Is dat alleen de zender waar je op afgestemd bent en dan in een te onderscheppen vorm, wordt het onprettiger, anders valt het wel mee.
Leuk voor mensen met veel geld, voor de rest van ons is het afwachten en kijken of het leidt tot nieuwe betaalbaardere varianten.