Games

Deze week kwam ik op de diverse sites een tweetal links naar online spellen tegen die ik jullie niet wilde onthouden.

De eerste is een DHTML versie van de klassieker Lemmings, de andere is een adventure met een BIONICLE.


Lemmings ken ik nog van de tijd dat ik wél tijd had om spelletjes te spelen en ook van de tijd de 3D spellen nog niet de wereld veroverd hadden. De DHTML versie is overigens een beta die soms niet 100% stabiel is.

Het is een mooi voorbeeld van het gebruiken van technologie om te laten zien wat die technologie (DHTML in dit geval) allemaal kan.

Voor de ouderen onder ons: een BIONICLE is een figuurtje van LEGO met nu ook zijn eigen adventure (na BIONICLE the movie). Als je nu zo zes jaar oud bent weet je niet wat een Lemming is, maar wél wat een BIONICLE is. En natuurlijk de Smurfen wisten ook al wat merchandise was en toen ze op tv kwamen zorgden ze er voor dat er aardig wat authentieke smurfenspullen in de winkel lagen, maar daar was het één nog een toevallig gevolg van het ander. Nu wordt het concept in zijn geheel vooraf uitgedacht en bedacht.

Mijn kinderen zijn gelukkig nog niet zo oud dat ze voor dit soort dingen gevoelig zijn, maar ik maak mijn borst al nat.