BTW

“Per 1 juli wordt de Wet op de omzetbelasting 1968 aangepast aan de elektronische levering van bijvoorbeeld software. Het kabinet heeft daartoe vorige week een wetsvoorstel naar de Tweede Kamer gestuurd. De aanpassing van de Wet op de omzetbelasting komt neer op het het omzetten van de Europese e-commercerichtlijn in nationale wetgeving.

Als gevolg van de nieuwe regeling zullen elektronisch geleverde diensten met ingang van 1 juli 2003 worden belast in het land van consumptie en niet zoals thans veelal het geval is in het land van herkomst”

(bron)

Ik snap het effe niet meer. Kan mij iemand uitleggen wat dit nou daadwerkelijk voor mij betekent? Bijvoorbeeld:

1) als ik een boek bij Amazon in de VS bestel?

2) als ik software of hardware aanschaf via internet?

N.B. voor een bestelling bij een bedrijf in Nederland snap ik het, daar zit de Nederlandse BTW al in het bedrag, maar hoe dat met aankopen in het buitenland gaat is mij een raadsel, want:

3) als ik software via internet aanschaf in Duitsland? In die prijs zit namelijk al de BTW verwerkt, moet ik die terugvorderen en dan de Nederlandse BTW betalen?