Broodje aap of serieus probleem ?

“Miljoenen nieuwe computers, televisies en hi-fi-sets kunnen mogelijk in brand vliegen of exploderen door een fout overgeschreven gestolen formule voor condensators.”

(bron)

Een verontrustend bericht op o.a. Nu.nl afgelopen maandag. Het gaat hier om de formule voor het maken van een condensator.
Die zou in 2001 door een wernemer van Japan naar China zijn gesmokkeld en van daaruit in Taiwan zijn gerecht gekomen. Dat lijkt me al best laat aangezien er toch al een tijdje condensatoren worden gemaakt, maar goed ik weet niet wanneer de industrie in Taiwan opkwam.

Nu zou er een fout gemaakt zijn bij het overschrijven van de formule waardoor alle in Taiwan gemaakte condensatoren spontaan zouden kunnen ontploffen of in brand vliegen. En dat is vervelend, niet alleen omdat Taiwan maar liefst 30% van de wereldmarkt voor wat betreft condensatoren in de hand heeft.

Geloof jij het? Ik denk dat er hier een mooi gerucht de wereld in geholpen is waardoor heel wat directies van respectabele bedrijven in Taiwan een heel vervelende tijd tegemoet gaan terwijl ze iedereen proberen uit te leggen dat zij geen gebruik maken van de gestolen formule. En dat marktaandeel zal wel wat zakken. Zou dat misschien het doel zijn van dat bericht ?