Permalink  Gepubliceerd door om 12:51  Algemeen
mei 172002
 

Op 10 juni 2002 vinden productpresentaties van het HEO-ICT project plaats. Het HEO-ICT project is een samenwerkingsverband van hogescholen en bedrijven waarbij gezamenlijk onderwijsmateriaal ontwikkeld wordt op het gebied van ICT in het economisch onderwijs. Voor mij is natuurlijk vooral ook interessant om te kijken hoe het materiaal aangeboden wordt. Is het materiaal herbruikbaar en direct inzetbaar ? Zijn het zelfstandige producten (CD-ROM, Websites) of zijn ze (ook) te integreren in standaard elektronische leeromgevingen als [email protected]!, Blackboard, WebCT etc.

Inschrijven kan via e-mail, zie de website voor programma en inschrijf informatie

 Reacties uitgeschakeld voor  Tags:

 Permalink  Gepubliceerd door om 12:10  Algemeen
mei 172002
 

Een bericht dat alleen over ICT gaat: ‘IT-afdeling heeft nauwelijks toegevoegde waarde’

Tja….en ik neem aan dat we nu vooral dat bureau in de arm moeten nemen om te laten onderzoeken of het bij ons ook zo erg is.

Serieuzer vind ik overigens een ander bericht op dezelfde site: ‘Microsoft koppelt Office aan webdiensten’. Ik begin zo langzamerhand te ‘vrezen’ dat leveranciers van alternatieven voor Microsoft Office (zoals bijvoorbeeld StarOffice dat overigens helaas in versie 6.0 niet meer gratis is) nog even moeten volhouden en dat er dan een markt komt voor die alternatieven.

Die € 100 die StarOffice gaat kosten is overigens meer dan de € 21,25 die ik als medewerker van Fontys voor een legaal exemplaar van Microsoft Office XP Professional NL moet betalen. Maar al die gedwongen koppelingen tussen Microsoft zaken die steeds moeilijker uit te schakelen zijn worden erg vervelend. Let wel, ik vind het heel handig dat ik Microsoft Messenger kan aanzetten en dat ik dan meteen kan zien als ik een Hotmail mailtje binnen krijg, maar sinds ik meldingen krijg over het niet kunnen afsluiten van Messenger als ik dat probeer omdat er blijkbaar andere applicaties zouden zijn die dat op dat moment nodig hebben (terwijl ik zeker niet ingelogd ben in Hotmail), wordt het iritant. Microsoft kreeg vandaag overigens een tegenslag te verwerken in haar strijd tegen Lindows (ja, ja, ook met al die Windows software op mijn desktop mag ik toch zeker wel een beetje leedvermaak hebben, toch?).

 Reacties uitgeschakeld voor  Tags:

 Permalink  Gepubliceerd door om 11:09  Algemeen
mei 172002
 

Het zal je wellicht opvallen dat de berichten nog niet zo chronologisch zijn als dat je zou willen of zou verwachten. Dat komt voornamelijk omdat ik pas gisteren begonnen ben met dit BLOG. Ik ben dus als het ware nog een achterstand voor wat betreft interessante zaken aan het inhalen. Dat zal op (korte) termijn veranderen en dan zul je een meer van dag tot dag lijn krijgen.

Waar ik wel nog over aan het twijfelen ben is de vraag of ik het tijdstip van plaatsten wel wil laten verschijnen. Voor de afgelopen twee dagen ziet dat er niet zo handig uit namelijk…te vaak achter die computer !

 Reacties uitgeschakeld voor  Tags:

 Permalink  Gepubliceerd door om 11:07  Algemeen
mei 172002
 

Op dinsdag 4 juni 2002 organiseert de CWIS-NL (Campus Wide Information Systems NL) gebruikersgroep van Surf de bijeenkomst XML-toepassingen; een blik in de praktijk. De kosten voor deelname bedragen € 20 per persoon voor Surf-leden. Onderwerpen zijn:
* Het hoe en waarom van XML
* XML editors en andere XML tools
* NetUit, de nederlandse bibliografie razendsnel op internet
* Roquade – een praktijkvoorbeeld van het werken met XML
* Ontwerp en realisatie van het RUG web platform op basis van XML

 Reacties uitgeschakeld voor  Tags:

 Permalink  Gepubliceerd door om 06:58  Algemeen
mei 172002
 

Waar hoor jij bij ? Onderzoeksbureau Multiscope heeft samen met Ilse-vader Merien ten Houten negen prototypen beschreven van de Nederlandse internetter. Dat deden ze om productontwikkelaars duidelijk te maken dat ontwikkelen voor internetbetaaldiensten andere ontwerpeisen stelt. Planet Multimedia schreef er een bericht over.

De aantallen en omschrijvingen zijn bij onderzoeksbureau Multiscope te vinden.

 Reacties uitgeschakeld voor  Tags:

 Permalink  Gepubliceerd door om 05:03  Algemeen
mei 172002
 

Hoewel het rapport al van een tijdje geleden is, leek het me toch nog relevant om er melding van te maken. Het CETIS heeft een onderzoek laten uitvoeren naar de praktijk van het kunnen uitwisselen van content tussen programma’s die allemaal aangaven dat ze aan de een of de andere specificatie (of meerdere veschillende specificaties) voldeden. De conclusies, de links naar de gebruikte tools en de testsets zijn online beschikbaar.

 Reacties uitgeschakeld voor  Tags: