okt 052009
 
BeBook - Kindle - iRex (foto door: PiAir (Old Skool))

In deze review geen twee, maar drie apparaten die de strijd met elkaar aangaan. Vanuit het SURFnet/Kennisnet innovatieprogramma had ik de iRex Digital Reader 1000S te leen. Een stevige eReader met een 10,2 inch groot scherm, een touchscreen waar je met een pennetje op kunt schrijven en een schrikbarend prijskaartje van 699 euro exclusief hoes. Die iRex heb ik vergeleken met mijn eigen BeBook 1 en Kindle DX.

Net als bij de vorige tests was het bedenken van de vergelijkende criteria een belangrijk punt. Bij apparaten die op zo veel punten verschillen is het namelijk gemakkelijk om een criterumset te selecteren die voordelig is voor het ene apparaat en het andere juist slecht laat scoren.
Wat dat betreft denk ik dat ik redelijk geslaagd ben aangezien alle drie de apparaten op bepaalde gebieden sterke punten blijken te hebben, maar het op andere criteria juist weer af laten weten.

Vooraf
Ook nu weer even vooraf de opmerking dat de geteste BeBook 1 en Kindle DX van mijzelf zijn. Mogelijk heb ik daarom een positief vooroordeel ten opzichte van die twee apparaten. Op basis van de resultaten van de test denk ik zelf van niet.
Daarnaast ontbreken in deze test een heleboel apparaten en applicaties (voor de iPhone of Android toestellen). Voor de apparaten was het een kwestie van beschikbaarheid, voor de applicaties om het geheel ook behapbaar en overzichtelijk te houden. Dat is ook de reden dat ik niet de HP Compaq 2710 tabletPC in de vergelijking heb opgenomen. Het wordt dan namelijk echt appels met peren vergelijken.

Ik heb de post geschreven op basis van de beschikbare informatie en de zaken die ik zelf kon testen. Daarbij ben ik zo zorgvuldig mogelijk te werk gegaan. Zie je toch nog onjuistheden staan, laat het me dan in de reacties hieronder even weten, dan pas ik dat direct aan!
Lees verder….