Audio v.s. Video

 Gepubliceerd door om 23:12  Algemeen
nov 302006
 

Ik weet niet hoor, maar alle positieve gevoelens ten opzichte van video ten spijt merk ik wel dat nu ik het druk heb en dus ook in de trein zit te werken, al mijn video-abonnementen in iTunes er maar bekaaid afkomen. Of het nu Joanne Colan, Cali Lewis of zeFrank is, iTunes heeft van ze allemaal al een keer aangegeven dat het gestopt was met updaten omdat ik al een tijdje niet meer keek (en of ik toch weer verder wilde updaten). Ook dl.tv met Patrick Norton en Robert Heron moet het even zonder mij als kijker doen.
De reden is simpel: iTunes op Windows kan er niet voor zorgen dat de video bovenop blijft en daardoor is een video kijken terwijl je aan een Word-document zit te werken niet handig. En dus wint voorlopig de feed van Mashuptown het van al die interessante video’s.

 Reacties uitgeschakeld voor Audio v.s. Video  Tags:

Preview via AJAX

 Gepubliceerd door om 22:53  XML
nov 302006
 

Een van de dingen die ontbreken in de standaard-versie van Nucleus is een preview-optie voor reacties.
Onhandig voor hier op de site was ook dat er twee plugins zijn die op de server de ingevoerde code onder handen nemen voordat deze in de database opgeslagen wordt. De eerste vervangt de smilie-tekens die je kunt gebruiken door de HTML-code die de afbeeldingen laat zien en de tweede vervangt de Wiki-code die je kunt gebruiken in de reacties.
Er was wel een commentpreview-plugin, maar die kende natuurlijk mijn Wiki-code plugin niet en ik kreeg die ook niet meteen aan het werken. Dus ging ik zelf aan de slag.
Ik had al wat ervaring opgedaan met AJAX (Javascript + XML) voor het zoekvenster rechtsboven in de voorpagina (waar het zoeken begint zodra je begint te typen) en wilde dat ook voor de comment-preview. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Preview via AJAX  Tags: