Transactiekosten

 Gepubliceerd door om 09:44  Algemeen
mei 142006
 

Alle DJ’s van 3FM en grote artiesten hebben “We are the Worst” opgenomen onder de naam 3FM for Suriname. Je kunt die clip als audioclip of videoclip downloaden (kopen). De pagina geeft heel netjes aan hoe de opbouw van kosten en opbrengensten in elkaar zit:

  • De bijbehorende clip is tegen betaling van EUR 2,- voor audio en EUR 3,- voor de videoclip te downloaden via deze site.
  • In verband met de transaktiekosten betaal je via Creditcard: EUR 2,33 (audio) of EUR 3,37 (video) en via iDEAL betaal je EUR 2,75 (audio) en EUR 3,75 (video)
  • Van de opbrengst gaat nog BTW en Stemrarechten af. Uiteindelijke opbrengst voor Suriname: EUR 1,58 (per mp3) en EUR 2,42 (per video)

Dus, koop je via iDEAL, dan betaal je EURO 2,75 voor een mp3 en daar gaat dan EUR 1,58 van naar Suriname. Dik 40% (EUR 1,17) “transactiekosten” dus.
Prima overigens dat 3FM dat zo duidelijk aangeeft, schandalig natuurlijk dat dat zo hoog moet zijn. Het is meer dan iTunes voor een track vraagt. Mijn advies: niet kopen en als je wilt gewoon rechtstreeks geld op giro 797 van de Samenwerkende Hulporganisaties storten.

 Reacties uitgeschakeld voor Transactiekosten  Tags:

Tachtig procent viert Moederdag

 Gepubliceerd door om 09:00  Persoonlijk
mei 142006
 
“Ruim tachtig procent van de Nederlanders viert zondag Moederdag. Daarvan koopt negentig procent een cadeau voor zijn of haar moeder. Een bloemetje is het meest populaire geschenk.”

(bron)

En als je jonge kinderen hebt, dan heb je opeens 3 moeders waar je iets voor koopt. ;-)

 Reacties uitgeschakeld voor Tachtig procent viert Moederdag  Tags: