Codebash dag #1

De eerste dag van de CETIS / LIFE project Codebash 3 is inmiddels een flink stuk onderweg. Tijd dus voor een eerste tussenstand (mits mijn laptop in de lucht blijft).
Allereerst voor de Apple-fans een foto van mijn vierde crash van vandaag:

Crash - Klik voor grotere versie

Wat er precies mis was/is met mijn laptop is onduidelijk, maar na vier keer ben je niet blij. Gelukkig ging/gaat de rest van de dag een stuk beter. Gisterenavond al tijd gehad om veel bij te praten aangezien veel codebashers in hetzelfde hotel zitten en we dus gisteren al samen uit zijn gaan eten.
De dag vandaag begon met een aantal introducties, van het ELF-project (dit keer mede-organisator) en updates met betrekking tot Contentpackaging en QTI. Die laatste twee waren voor mij natuurlijk niet nieuw, maar het is wel handig dat iedereen dat even gehoord heeft.
Daarna aan de slag:
Codebash 2005 - Klik voor grotere versie Codebash 2005 - Klik voor grotere versie Codebash 2005 - Klik voor grotere versie Codebash 2005 - Klik voor grotere versie
De resultaten worden bijgehouden op de Codebash-website. Het meeste daarvan is overigens helaas niet zonder in te loggen zichtbaar. Deelnemers kunnen zelf aangeven of een package ook van buiten zichtbaar is (CETIS probeert daar ook op aan te dringen), maar omdat het betekent dat je het package vrij beschikbaar steld, moeten alle auteursrechtelijke zaken afgedekt zijn en dat is vaak wel een probleem.

Zoals je bij ons profiel op de site kunt zien, ben ik ook vandaag aan de slag gegaan met ATutor, Moodle en Dokeos. Er zijn namelijk een paar “referentie-pakketten” beschikbaar waarvan men getest wil hebben in hoeverre die in zo veel mogelijk verschillende tools werken. Natschool en Learn eXact heb ik overigens nu bewust maar even niet opgenomen, dat zijn immers commerciĆ«le tools en ik ga er maar even vanuit dat Three Ships en Guinti het niet zondermeer op prijs stellen als ik dat doe.

Wordt vervolgd.

0 0 stem
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Patrick
Patrick
15 jaren geleden

Hoi Pierre,

Even over de crashes….
Ik weet dat er geheugen problemen zijn met diverse Evo’s. Zo’n type laptop heb jij toch ook?

Gezien de schermafdruk (maar dan met de fotocamera gemaakt :) ) zou het probleem in die hoek terug te vinden kunnen zijn.

Pierre
15 jaren geleden

Hoi Patrick,
Ik heb inderdaad een Evo N600c en heb inderdaad wel eens iets over geheugenproblemen voorbij zien komen, maar had daar niet uit afgeleid dat het ook voor die eerste serie gold. Het is overigens ook niet iets waar ik normaal last van heb, en gelukkig gisteren na die vier keer ook niet meer.
Was er niet een testapplicatie voor waarmee ik kon checken of mijn laptop die problemen heeft?

Patrick
Patrick
15 jaren geleden

Zoiets:
http://h18007.www1.hp.com/support/fil

Deze tools zijn aardig echter met de volgende kanttekening. Wanneer het geheugen (of andere hardware) normaal werkt, ziet zo’n diagnose tool vaak ook niet dat het kapot is. Juist op de momenten dat het kapot is zou je die tools moeten kunnen draaien.

In zo’n situatie ben je meestal niet meer in staat om die tool dan te draaien.