Codebash dag #2

 Gepubliceerd door om 14:23  SURF
mrt 232005
 

Als ik zeg dat dag twee van de codebash lijkt op dag één, dan heb ik het gelukkig niet over de laptopcrashes van gisteren. Eigenlijk is het gewoon hard doorwerken (ja ja, ik weet het, er zijn mensen die hard doorwerken anders omschrijven!).
Vanochtend heb ik nog een tijdje zitten werken aan een QTIv2.0-export voor Dokeos. Ik moet toegeven dat het voordeel van open source natuurlijk wél is dat ik dat zomaar kan doen (een export-optie toevoegen). Maar het probleem dat ik daar altijd mee heb, is ook nu weer aanwezig: hoewel het open source is, hebben veel van de beschikbare tools (ook Dokeos) maar een heel beperkte set functionaliteiten op toetsgebied hebben. Leerzaam voor mij in dit geval is om te kijken hoe je die functionaliteit kunt vertalen in een QTIv2.0-bestand.
Het importeren van QTIv2.0-bestanden in deze tools zal echter nog een wat grotere uitdaging blijken/blijven/zijn.
Maar dat zal vandaag even moeten wachten. Eerst nog maar eens met Jennifer Brooks van ADL, die ook hier aan het testen is, kijken naar wat er mis is met de packages die ATutor exporteert.

Deel dit bericht:

  2 reacties aan “Codebash dag #2”

Reacties (2)
  1. Ha Pierre,

    Hoop dat je een beetje een leuke tijd hebt. Wat Dokeos betreft het volgende. Misschien is het interessant om te weten dat de aanstaande release (zie de 1.6 roadmap: http://www.dokeos.com/wiki/index.php/… ) een QuestionMark Bridge bevat (en trouwens ook de import van Hot Potatoes ondersteunt).

  2. Hoi Paulo,

    Ja hoor, veel te kort natuurlijk twee dagen. We gaan kijken of we de volgende editie naar Nederland kunnen krijgen.
    Wat Dokeos betreft: bedank voor de tip. Ik vrees alleen dat ze wel heel erg veel willen in korte tijd. Het is dan ook niet gek dat veel van de ontwikkelingen achter lopen op de planning.
    Ik zal ook eens kijken naar wat ze aan metadata-functionaliteit hebben.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.