Menu
Categorieën
Charlie and the Chocolate Factory
10 november 2005 Film en Boek
charlie

De film Charlie and the Chocolate Factory zal ongetwijfeld veel mensen aanspreken. Hij is mooi vormgegeven, maar als je het origineel kent, voegt het eigenlijk weinig toe.

"8" Comments
  1. Ik heb deze week de Sony Playstation adventure van Sjakie gekocht voor mijn dochters. Blijft een fantastisch verhaal!

  2. Niet helemaal mee eens, Pierre. Ik vind dat deze remake enorm veel oogstrelend visueel spektakel toevoegt en… Johnny Depp uiteraard :-D

  3. Dat hij mooi is geef ik ook aan, maar de spanning in het verhaal was wat mij betreft helemaal afwezig. Ik heb het origineel (meer dan eens) gezien en wist dus hoe iedereen onderweg zou afvallen. En daarom voegde het voor mij eigenlijk te weinig aan het origineel toe. Dat is natuurlijk een probleem dat alle remakes hebben voor de mensen die het origineel kennen, en daarom geloof ik ook zeker dat mensen (volwassenen en kinderen) die de vorige versie niet kennen er van onder de indruk zijn.

  4. Voor wie het beek heeft gelezen was de spanning in het verhaal er ook de eerste keer al af… Bovendien is deze film niet zozeer een remake van de vorige Charlie maar een nieuwe verfilming van het boek.

  5. Zullen we het er op houden dat jij deze versie heel goed vond en ik wat minder? ;-)

  6. Ach, jij houdt toch wel van wat weerwoord? :-D

  7. Natuurlijk, maar over chocolade kan ik nu eenmaal moeilijk "ruzie" maken, is het veel te lekker voor. Overigens komen beide versie niet voor in de top 250 van de IMDB, waar Batman Begins wél in terecht is gekomen.
    Ik zie dus dat ik die lijst toch nog regelmatig in de gaten moet houden. Balen blijf ik nog steeds vinden dat het ‘slechts’ de top 250 is waar je van kunt aangeven of je ze al gezien hebt.

  8. Ik vind de nieuwe veel beter dan de oude, al was het alleen al om de toevoeging van Johnny Depp :-)

Reacties zijn niet toegestaan
*