Bouw een TTN-mapper op zoek naar wereldrecords

Deze moet nog even op het TODO lijstje, dit weekend veel gedaan, maar nog niet zelf kunnen bouwen. Maar de beschrijving van Andreas is (zoals altijd) meer dan duidelijk genoeg.

Het idee: maak een TTN-tracker waarmee je kijkt welke gateways je kunt bereiken en in plaatst van met de tracker te gaan lopen/rijden bevestiging je hem op een vaste plek in de hoop dat af en toe in verloop van tijd ook andere gateways bereikt worden (omdat het signaal toevallig op de juiste manier in de Troposfeer of Ionosfeer weerkaatst worden. Andreas beschrijft de configuratie van de node en de manier waarop je met Node-Red een systeem kunt bouwen dat je automatisch een bericht stuurt als er een gateway gevonden wordt die (bv) > 100km ver weg staat.

Leuk project, niet persé nuttig, maar wel leuk. 🙂

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

@EricJanse @thethingsntwrk @ttnmapper @rivm BTW, your tweet about reaching 234 km
https://t.co/tzFvb3ShoR
Reminds m… https://t.co/xJUN7ruEgm