Virtual Reality / Augmented Reality Nieuws

https://youtu.be/KaUtH87hBAE

Afgelopen week kwamen er een aantal nieuwsberichten voorbij op het gebied van Virtual Reality / Augmented reality. In plaats van een heleboel verschillende berichten, heb ik ze hier bij elkaar gezet.

Futuretown Totalmotion
Via Mashable kwam ik bij de video hierboven van Futuretown Totalmotion. Het toont een aantal apparaten die je Virtual Reality ervaring nóg completer maken. Kijk even naar bovenstaand filmpje om een indruk te krijgen van hoe het werkt en vooral ook hoe het er uitziet. Het doet me heel erg denken aan Eugene Belford (“The Plague”) in Hackers 1 (1995). Die zag er vooral heel lachwekkend uit als je hem zag.
Prijskaartjes worden zover ik kon zien nog niet genoemd op de site, goedkoop zal het zeker allemaal niet zijn, het zal interessant zijn om te zien hoe en waar ze daadwerkelijk ingezet worden.

VR Zero – VR on the RaspberryPi, in Python
Veel laagdrempeliger voor wat betreft benodigde investeringen is het bericht en de filmpjes over VR Zero.

Het geeft je de mogelijkheid om met Python en een Raspberry Pi 3 aan de slag te gaan met het ontwerpen en realiseren van 3D modellen die je dan weer in VR kunt bekijken. Ze halen 25-30 beelden per seconde op een Pi 3, dat is niet heel slecht. Alle code is beschikbaar via Github.

Hoe maak je holografische videocontent voor de Microsoft Hololens?
Microsoft gebruikt iets meer dan een Raspberry Pi 3 voor het produceren van holografische videocontent voor hun Hololens. Onderstaande video geeft ons een kijkje op het productieproces:

Dat doe je dus nog niet even thuis en ook in het iXperium hebben we weliswaar een greenscreen, maar geen 106 gesynchroniseerde camera’s. 🙂
Maar ook hier vind ik belangrijker nog dan de conclusie dat wij dat zelf nog niet zomaar even kunnen, de geruststelling dat er in ieder geval hard gewerkt wordt aan het optimaliseren van dat productieproces. Want je kunt er op rekenen dat bedrijven als Microsoft juist willen dat ook bedrijven, scholen en later zelfs particulieren content kunnen ontwikkelen voor zulke apparaten.

hololens_studio
De studio

Het hele bericht is te vinden op gdgtarena.com.