Onderzoeksconferentie 2016

 Gepubliceerd door om 23:51  Kennisnet, Onderzoek
jun 152016
 

watwerktwelwatwerktnietVandaag was ik voor het eerst bij de Onderzoeksconferentie, georganiseerd door Kennisnet en NRO. Het was een super intensieve dag met 3 thema-keynotes, 1 afsluitende keynote, 15 pitches van 5 minuten elk, 1 opening en 1 sessie over de kennisrotonde. Daarnaast ruim tijd om te netwerken met nieuwe bekenden, oude bekenden, oud-collega’s en een binnenkort nieuwe collega.

Ik heb veel tweets verstuurd vandaag, met foto’s en zonder foto’s. Ze zijn te vinden onder de hashtag #ictwerkt samen met heel veel andere tweets.

Er is al het nodige te vinden: Wilfred Rubens was er niet bij vandaag, maar maakte op basis van de tweets én het liveblog van Dennis de Vink (aanrader!) een samenvatting. Ook Marijn van den Dool heeft een blogpost online staan, bij Rob van der Ploeg staan twee video-interviews online (hier nog eentje) en ook Don Zuiderman staat een uitvoerige samenvatting.

Zelf ga ik geen poging doen om compleet te zijn in mijn verslag, maar ik zal hieronder een aantal van mijn tweets van vandaag selecteren als een ruwe samenvatting. Er is ook een boekje gemaakt naar aanleiding van de verhalen van vandaag. Dat boekje is hier te downloaden. Het bevat niet de verhalen van alle sprekers (slechts een kleine selectie), dus ik hoop dat er meer presentaties beschikbaar komen. Soms zijn schema’s, overzichten, verwijzingen etc. toch wel handig en interessant om terug te kunnen kijken.

Vandaag is er ook een tweede publicatie gelanceerd die eveneens digitaal beschikbaar is. Dat is een inspiratieboek over mbo’s (ik moet het nog lezen, dus veel meer kan ik je er nog niet over vertellen) en is hier te downloaden.

Goed, verder met de tweets:

Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Onderzoeksconferentie 2016