jun 262013
 

3D_Hubs_Eindhoven Het idee achter 3D Hubs is eigenlijk heel simpel: je hebt een 3D printer, maar gebruikt die (uiteraard) niet elke dag. Waarom zou die dan stil moeten staan? Zou het niet handig/voordelig zijn als je tijdens die dagen prints maakt van anderen die zelf geen printer hebben? Tegen betaling. Verdien je nog een deel van de kosten van zo’n printer terug ook.

Via 3D Hubs kunnen mensen die een 3D printer hebben en mensen die wat willen laten printen elkaar vinden. De ene groep voegt een (of meerdere) printer(s) toe, geeft aan welke kwaliteit, welke materialen ze kunnen printen, hoe snel en tegen welke prijs per cm3 materiaal. Als jij dan een printopdracht hebt, kun je je STL-bestand uploaden en een plek kiezen waar je de print wilt laten maken.

Het idee is goed. De bedragen die per print gerekend worden lopen namelijk nogal uiteen. Zo kon ik een print van een 3D knoop (de link laat een foto van niet gelukte eigen print zien) van 16,3 cm3 in Eindhoven laten printen voor €17,72. Dan duurt het 3 dagen, wordt het geprint op een Ultimaker en heb ik keuze uit een groot aantal kleuren PLA. Hij wordt ook aangeboden voor €49,07. Dan heb je hem na 1 dag en kan hij ook Nylon geprint worden (op een Felix 2.0). Ik verwacht dat de hub met een Ultimaker op die pas na 7 dagen en voor €29.12 een product oplevert iets minder opdrachten binnen haalt.
Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor 3D Hubs Eindhoven opent vandaag haar virtuele deuren  Tags: