jun 052013
 

Je kent dat gezegde: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het dat meestal ook. En dat was het onderbuikgevoel dat ik meteen kreeg bij de Kickstarter campagne van Pirate3D voor de Buccaneer. Ze beloven een 3D printer die zo eenvoudig is dat iedereen hem kan gebruiken, er mooi uitziet en toch maar $397,- kost. En dat is voor een apparaat inclusief software en compleet gemonteerd.

Binnen 10 minuten na de start van de campagne hadden ze hun financieringsdoel van $100.000 al bereikt. De teller staat met 24 dagen te gaan op $651.290,-
Hier en daar (ook op het kickstarter-forum) zie je wat bezorgdere berichten van backers die zich afvragen of ze de vraag straks wel aan zullen kunnen. Anderen gooien er heel onbezorgd hun geld tegenaan. En lijken te vergeten dat een Kickstarter investering niet altijd garant staat voor tijdige levering. Ik kan het weten, want hoewel de Romo, de CloudFTP en de Slingshot gewoon zijn geleverd, was dat niet het geval bij de HD Videobril. Die is nooit uitgeleverd en ook ik heb daar de betaalde $150,- nooit van terug gezien net als de andere backers die in totaal $343.415,- bij elkaar brachten. Dat zou tegenwoordig niet meer zo gemakkelijk moeten kunnen, maar ook nu gaat het zeker niet altijd probleemloos.
Lees verder….