3D Printen: Yoda

 Gepubliceerd door om 06:54  3D printen
mei 062013
 

Yoda Ik lig een beetje achter met het documenteren van mijn 3D-prints. Maar er zijn er een aantal die ik toch even vast wil leggen omdat ze ook “lessen” bevatten voor het 3D printen met de UP! Mini.
Zo bijvoorbeeld ook de 3D print van master Yoda, die ik zaterdag nog op het randje van Star Wars day uit de printer liet rollen.

Het was/is een aparte print. Hij is namelijk helemaal hol van binnen. Het onderste deel van de torso bestaat uit een dunne wand. Dat deel printen ging prima. Het bovenste deel van het hoofd en de oren zijn hol en bevatten gaatjes.
De software van de UP! Mini berekent zelf de ondersteuning die nodig is. Je kunt wel wat sturen met getallen voor percentages overhang etc. maar de plek van de ondersteuning zie je pas als de print er uit komt. En bij Yoda leverde dat niet optimale resultaten op. Het kan zijn dat dat beter wordt als hij een slag groter geprint wordt, maar bij deze omvang zaten er ondersteuningen bij de ik, ook nu ik al redelijk wat ervaring krijg met het verwijderen ervan, simpelweg niet netjes verwijderd kreeg.
Lees verder….